Millä keinoin vähennän stressiä?

moi.jpg

Yhteistyössä Kotova.fi

Olen aiemmin puhunut siitä kun meillä ei ole käynyt kotona siivooja. Rakastan puhtautta yli kaiken eli en siis siedä likaa vessoissa, keittiössä, en pölyä enkä myöskään sitä kun tavarat ovat sekaisin.

Ennen lapsia homma pysyi jotakuinkin hallussa. Nyt lapsien saamisen jälkeen olen tehnyt tietoisen päätöksen, etten stressaa vaikka kaapit eivät ole tip top ja tavarat jäävät sikin sokin. Kuitenkin puhtaudesta olen pyrkinyt (huom pyrkinyt!) pitämään kiinni. Se on kuitenkin rankkaa puuhaa kun lapset pyörivät jaloissa. Olen aina nauttinut siivoamisesta ja tykännyt laittaa musat täysille soimaan. Se on kuitenkin vaatinut muuten tyhjän kodin ja tosiaan kahden näin pienen lapsen äitinä EN KOSKAAN ole yksin kotona.

Syy, miksi en ole palkannut siivoojaa on se, että mielestäni raha menee hukkaan. Olen nimittäin palkannut naapurin tyttöjä välillä siivoamaan ja sitten sitä kuitenkin itse siivoo kaiken alta, neuvoo ja sitten vielä siivoo perässä.. Oma vikahan se on. Nyt kun meillä on käynyt Kotovalta ammattisiivooja, olen huokaissut vihdoin helpotuksesta. Kotova ei siivoa tunteina, vaan siivoaa niin kauan, että koti on puhdas.

moi1.jpg
moi2.jpg

Kotova tekee erittäin puhdasta jälkeä ekoystävällisillä pesuaineilla. Pesuaineet valmistetaan Itävallassa luomusertifioiduista ainesosista. Korkealaatuisten puhdistusaineiden pohjana ovat pesupähkinä, saippuajuuri, rapsi ja teelehdet. Planet Puren tuotteet eivät sisällä sulfaatteja, palmuöljyä tai maaöljypohjaisia ainesosia. Puhdistusaineet valmistetaan vesivoimaa käyttäen ja tuotantoprosessissa syntyvästä jätteestä valmistetaan biokaasua.

* Vegaaninen

* Parabeeniton

* GMO-vapaa

* Säilöntäaineeton

* Hellävarainen iholle

* Tuoksut eteerisistä öljyistäMeillä itsellämme on käytössä nyt laajin paketti (premium), johon kuuluu

  4 kertaa kuukaudessa:             

- Lattioiden ja mattojen imurointi

- Lattioiden nihkeäpyyhintä          

- Pölyjen pyyhintä

- WCn puhdistus          

- Keittiön siistiminen               

- Peilipintojen puhdistus     

- Roskien vienti     

- Roska-astian puhdistus   

- Tavaroiden järjestely                  

- Ovenkahvojen pyyhintä   

- Suihkutilojen puhdistus         

- Lattialistojen imurointi           

- Petivaatteiden vaihto               

- Ikkunoiden pesu 1 krt/vuosi 

Hinta määräytyy asunnon koon mukaan.

Muita paketteja ovat kertasiivous, kevyt paketti ja perus paketti.

moi3.jpg
moi4.jpg

Se aika, mitä jää nyt vapaaksi ja stressitön fiilis on jokaisen pennin arvoinen. Koska aikaa ei voi ostaa. Stressi on myös pahin sairastuttaja eikä terveyttä voi ostaa. Siivouspalvelun voi.

Koodilla nanna19 -30€ kertasiivous ja -60€ säännöllinen kotisiivous (ensimmäinen kuukausi) Voimassa 8.9 asti.

Tutustu www.kotova.fi

Muutto edessä?

forenom.JPG

Kaupallinen yhteistyö: Forenom

Vuokrasimme asunnon Forenomin kautta kuukaudeksi Helsingistä. Keravalla ollessa sitä välillä kaipaa useammin kun kerran tunnissa menevää bussia ihmisten ilmoille ja extempore kahviseuraa vaikka yhteen niistä monista lukuisista lempparihealthylifestylekahviloista. Arvatkaa montako kertaa tilasimme Helsingissä asuessa kotiin ruokaa? Helsinki ja muutenkin isot kaupungit ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Olen myös monesti harkinnut muuttavani takaisin kaupunkiin, sillä veri vetää sinne missä koko ajan sattuu ja tapahtuu. Jotta lapsiperheenä ei kuitenkaan tee hätiköityjä ratkaisuja, on hyvä käydä kokeilemassa asumista kaupungin vilinässä. Mietimme lapsiperheenä haluammeko kokeilla Helsingissä asumista hotellissa vai asunnossa. Forenomin asuntojen kotoisa fiilis, käytännön arki ja tila tekivät loppukädessä valinnasta erittäin helpon. Forenomilla oli lukuisia loistavia vaihtoehtoja, johon koko meidän perhe mahtui.

Odotukset Helsingissä asumisessa:

Nään päivittäin ystäviä, mennään helposti ostoskeskuksiin näkemään ihmisiä ja hankkimaan tarpeelliset tavarat ruokakaupasta. Kävelen päivittäin meren rannalla ja katselen ihanaa ihmisvilinää. Tunnen olevani kotona, kun asun keskellä Helsinkiä!

Todellisuus Helsingissä:

Kävimme kerran Kampin keskuksessa tuplarattailla ja tuli iso tuskahiki työnnellessä niitä ihmispaljoudessa. Kavereita näin varmaan vähemmän kun aiemmin, koska odotin niitä ”extempore-näkemyksiä” vaikka eihän enää perheelliset tai muuten vaan päälle kolmikymppiset enää kerkeä treffailemaan muuten vaan. :)

a9de258e-08c1-4fd1-a9ab-22fe88f533b0.JPG12842f4d-d133-449d-a64c-c86a61a22d3f.JPG
d4c58199-e81a-411f-a88e-c025d3039095.JPG
f1ec0898-587b-47db-b3e9-533e23432dcb.JPG

Muutammeko Helsinkiin?

Meille tuli ikävä Keravaa, rauhaa ja metsää, lapsille omaa pihaa ja omaa kotia. MUTTA! Tämä oli järjettömän ihana kuukausi. Meillä oli tosi ihanaa viettää kesälomaa kaupungissa. Ystävät ja perhe kokoontuivat meille ja pääsimme iltaisin ulos syömään. Tuntui kun olisimme olleet ulkomailla! Parhaita hetkiä olivat iltakävelyt meren rannassa, lyhyt matka meidän ulkotreenipaikkaan Hietsuun ja kämpän toimivuus (mm. hyvin varusteltu keittiö). Meillä on kova ikävä meidän “kesäkotia” niinkuin Jax asunnosta puhui. Aiomme varmasti vuokrata kyseisen asunnon uudestaan, sillä parastahan on juuri nämä hetkelliset hieman pidemmät ajat muualla, mutta sitten voi aina palata omaan kotiin. Vuokraus käytännössä oli myös todella helppoa! Noudin avaimet lokerikosta saadulla koodilla ja jätin ne asuntoon kun lähdimme. Aion pomminvarmasti vuokrata jatkossakin Forenomilta asuntoja, kun matkaamme perheen kanssa Suomen sisällä tai Pohjoismaissa. Täältä pääset itsekkin tutustumaan Forenomin tarjontaan: www.forenom.fi .

Koti on aina koti - mutta kuukauden jälkeen tunsin myös meidän Jätkäsaaren kodin kodikseni. Kiitos Forenom, että saitte minut tuntemaan näin. Meillä oli ikimuistoinen kuukausi!

Lasten kuvien tallentaminen ja jakaminen nettiin

Yhteistyössä: Kidday

Monet suojelevat lapsiaan internetin pahassa maailmassa yksinkertaisesti siten, ettei julkaise lapsistaan kasvokuvia. Minusta se on hyvin arvostettavaa, ettei oteta minkäännäköistä riskiä, että lapsi tunnistettaisiin julkisesti. Itse olen julkaissut kuitenkin lapsieni kuvia netissä ihan siitä syystä, etten koe asiaa niin vakavaksi ja yksiselitteiseksi. Itseäni kuitenkin hätkähdytti hieman se, kun olin siskoni kanssa Ikeassa ja hän meni Alexian kanssa syömään edeltä ravintolaan. Siskoni on keksinyt Alexialle jo vauvana lempinimen Iines ja käyttää tätä oikeastaan pelkästään kun juttelee hänelle. He ystävystyivät nopeasti toisen vauvaperheen kanssa, kun söivät vierekkäisissä pöydissä. Pirke kutsui lastani Iinekseksi ja he juttelivat niitä näitä. Perheenäiti sanoi siitä huolimatta että nyt on kyllä Nannan ja Jeren Alexian näköinen lapsi. Siihen Pirke naurahti ja sanoi, että hän on se. Siihen perheenäiti hätkähti että sinähän kutsut häntä Iinekseksi! Noh, asia ratkesi kun menin paikalle. Kuitenkin olen ajatellut, että ei ehkä muutamien Instagram-kuvien perusteella noin selkästi tunnistaisi. Olin väärässä.

20190227-nanna-karalahti-63.jpg

Joka tapauksessa lasten kuvia kertyy paljon ja niitä tulee jaettua monella eri tavalla läheisille ja someen. Olen käyttänyt nyt viime kuukausien aikana Kiddayn mobiilisovellusta. Se on kehitetty täällä Suomessa. Saan Kiddayn avulla tallennettua lasten valokuvat kaikki yhteen paikkaan todella helposti. Olen jakanut Kiddaysta lasten kuvia myös someen, eli sovellus toimii ikään kuin tallennuspaikkana, jossa kaikki kuvat ovat ja sitten jaan sieltä niitä halutessani myös muihin palveluihin.

20190227-nanna-karalahti-79.jpg
20190227-nanna-karalahti-76.jpg

Perustin Kiddayhin lapsille omat suljetut profiilit ja aikajanat, jonka jälkeen olen tallentanut heidän aikajanoilleen ottamiani valokuvia. Olen kutsunut tiettyjä läheisiä ihmisiä seuraamaan lasteni aikajanoja Kiddayssa. Seuraajat ovat mummoja, kummeja, kavereita ja läheisiä - niitä kehen itse luotan. Seuraajat voivat tykkäillä ja kommentoida tehtyjä päivityksiä. Osalla seuraajista on myös oikeus julkaista lapsieni aikajanoille sisältöä. Itselläni on Kiddayssa tallella kaikki nekin lasten kuvat, jotka eivät päädy sosiaaliseen mediaan.

Kiddayn käyttö menee kutakuinkin näin:

1. Lataa Kidday sovelluskaupasta

2. Rekisteröi oma Kidday-tili

3. Lisää oman lapsen profiili

4. Julkaise kuvia

5. Kutsu seuraajia (seuraaja profiiliin voi määritellä ketkä kaikki voivat julkaista kuvia kuten esim. mummo voi julkaista lapsen aikajanalle kuvan lastenhoitoreissulta)

6. Tallenna lapsen pituus- ja painotiedot sovellukseen (seuraajien on helppo ostaa oikeankokoisia lahjoja :))

7. Seuraa tuttaviesi lapsia heidän kutsuessaan sinut lapsensa seuraajaksi

Kiddaysta löytyy lisätietoa www.kidday.com.

20190227-nanna-karalahti-74.jpg

Miten herkuttelen?

Saan paljon kyselyitä siitä, että herkuttelenko ollenkaan – vastaus kysymykseen on kyllä! En usko elämässä missään asiassa ehdottomuuteen, eikä ravitsemus ole poikkeus – hyvinvoinnin kannalta kuitenkin on asioita, joita ravitsemuksessa tulee ottaa huomioon. Ravitsemus on yksi hyvinvoinnin kulmakivistä, joten siihen kannattaa panostaa, mikäli mielii voida hyvin. Miksi et haluaisi tarjota itsellesi ja kehollesi parasta, jos siihen on mahdollisuus? Terveellisesti syöminen ei vaadi sen enempää itsekuria, kuin epäterveellisesti syöminen, sillä ruokailumallitkin ovat opittuja tapoja: kun kerran oppii syömään terveellisesti, ei sitä hyvää oloa halua vaihtaa pois. Toki jos on vuosia syönyt vähän mitä sattuu, on rutiinit syömisen osalta opeteltava uudestaan – syömistä joutuu pitämään kontrollissa, mutta ennen pitkää kroppa oppii vaatimaan niitä vihanneksia ja niin sanottua oikeaa ruokaa päivittäin – ja terveellisesti syömisestä tulee osa arkea. Asian ydin on siinä, että oppii tekemään suurimman osan ajasta hyviä valintoja. 

20190306-nanna-karalahti-breyers-9.jpg
20190306-nanna-karalahti-breyers-11.jpg

Itsekuri on lihas, joka heikkenee liikaa käyttäessä. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä kaikilla on täysin saman verran itsekuria, mutta me emme välttämättä osaa kohdistaa sen käyttöä oikein. Sen käyttökapasiteetti täydentyy jo hyvin paljon, jos lista kielletystä asioista on pitkä. Mitä lyhyempänä/olemattomana pystyt kiellettyjen ruoka-aineiden/itsensä säätelyn ja muun pitämään, sitä varmemmin onnistut. Tämä saattaa kuulostaa siltä, että jos sallin itselleni kaiken, silloin myös syön suklaata kaksin käsin. Se ei mene niin. Ihminen syö sitä eniten, mitä sillä tekee mieli. Jos ihmiseltä kieltää jotakin, sillä tekee juuri sitä mieli. Ei sitä jäätelöä tarvitse ostaa pakastinta täyteen, jos tiedät sen vaativan liikaa itsekuria, mutta käytännössä jokaisen meistä tulisi onnistua siinä. Se on yksi meidän tavoitteista elää täysin vapaata elämää. 

Kuten jo aiemmin mainittu, mistään ei ole pakko luopua tai mitään ruoka-ainetta ei tarvitse asettaa kieltolistalle – ravitsemuksessa isot linjat ratkaisevat yksittäisiä valintoja enemmän. Jos pohja on kunnossa, ei satunnaisesta herkuttelustakaan ole haittaa. Ruokailuissa 80/20-ajattelutapa toimii varsin loistavasti: kunhan 80 % aterioista voi laskea terveellisiksi, loput 20 % eivät hetkauta terveyttä tai hyvinvointia radikaalisti minkään suuntaan - sattumat ovat mielelle vain hyväksi, jos niistä osaa nauttia. Ei ole sortumisia tai epäonnistumisia. On vaan hyviä ja ehkä välillä vähän huonompia valintoja, on oppimista ja opettelua omassa mielessä. On vaan erilaisia päiviä, mutta samaa elämää. Se on yhtälailla onnistunut päivä, vaikka siihen kuuluisi herkuttelua. Se on inhimmillistä, ei kukaan meistä halua elää loppuelämäänsä kieltolista kädessä. Me haluamme ainoastaan tehdä hyvää itsellemme ja kehoillemme. Pieni herkuttelu ei ikinä sitä haittaa! Positiivinen ajattelu vie pitkälle kaikessa elämässä. Tehkää asioita itsenne ja oman hyvinvointinne eteen. 

Vaikka en mitään itseltäni kielläkään, niin silti haluan suurimman osan ajasta herkutella terveellisemmin – ihan vain oman hyvinvointini vuoksi. Jäätelö on yksi parhaista herkuista ja terveelliseen herkutteluun loistava valinta on Breyers Delights jäätelöt! Nämä herkulliset jäätelöt sisältävät 45-60% vähemmän sokeria verrattuna muihin samankaltaisiin tuotteisiin – sokeria ei terveyden kannalta ole suotavaa syödä järjettömiä määriä, joten tässä on aivan super hyvä valinta terveelliseksi herkuksi! Herkullisia makuja useita ja niitä on pian saatavana myös maidottomana – maistelin niitä viime lauantaina mun ja Breyersin yhteisessä treenitapahtumassa ja aivan tajuttoman hyviä maidottomiksi jäätelöiksi! Oli ihana ensiksi vetää hikitreeni ja sen jälkeen nauttia jäätelöä suoraan pakkasesta  – ihan täydellinen lauantain aloitus!

20190306-nanna-karalahti-breyers-18.jpg
20190306-nanna-karalahti-breyers-20.jpg

Millä tavoin sä näet herkuttelun osana ravitsemusta ja mitkä ovat sun varmat valinnat herkkuhetkiä ajatellen? Ihanaa viikonloppua kaikille!

Nanna

Lasten ihonhoito

Karalahti_27072018_4.jpg

Miten te hoidatte vauvojenne/lastenne ihoja? Itse en käyttänyt Jaxin kanssa oikeastaan mitään pesuaineita ensimmäiseen vuoteen. Peppuvoiteena käytin Sudocreamia (Dubaista hankittua), mutta sitäkin erittäin harvoin. Olen vasta nyt alkanut pesemään Jaxin hiuksia pesuaineilla, ja käytän mahdollisimman mietoja shampoita. Myös kylpyveden saippuasta olen tarkka. Mielummin en laita mitään kuin jotain, joka sisältää monia eri kemikaaleja.

Karalahti_27072018_7.jpg
IMG_8967.JPG

Sain käsiini nyt nämä apteekkisarja ACO:n Minicare-sarjan tuotteet, jotka soveltuvat erittäin kuiva- ja herkkäihoisille lapsille ja vauvoille. Ehkä täydellisin tuote sarjalta on tämä vaippaihottuma spray! Taaperoiden ja vauvojen vanhemmat tietää varmasti sen kun pylly on arka eikä voiteita viitsi tai pysty laittamaan. (Jokainen varmaan on kokenut kerran ainakin tämän!) Spray on tehty juuri käyttömukavuutta ajatellen eikä se kirvele. Näin kerrotaan spraystä yliopistoapteekin sivuilla: "Helposti levittyvä vaippaihottumaspray päivittäiseen käyttöön. ACO Minicare Diaper Rash Spray muodostaa iholle puoliläpäisevän kalvon, joka antaa suojaa ärsyttäviä aineita vastaan, vähentää vaipan aiheuttamaa hankausta ja estää vaipan aiheuttamaa punoitusta. Sisältää rauhoittavaa pantenolia ja allantoiinia. Kosteuttava vaikutus kestää koko päivän. Rasvapitoisuus 52 %. Hypoallergeeninen ja hajusteeton.”

IMG_8961.JPG
IMG_8960.JPG

ACO Minicare-sarjaan kuuluu myös puhdistusvoide, jonka kanssa ei tarvitse vettä! Olen täällä Espanjassa käyttänyt sitä sekä Alexialle (2,5kk) että Jaxille (2,5v.). Aivan mieletön tuote! Helppo käyttää ja jättää iholle pehmeän tunteen. Sarja sisältää myös yleisvoiteen, jota olen enimmäkseen itse käyttänyt. Lapsillani on todella hyvät ihot, joten en ole käyttänyt rasvoja heillä juuri ollenkaan. Jaxilla oli atooppinen iho vauvavuotena, jolloin olisin kyllä kaivannut tätä erittäin kuivan ihon, mietoa ACO:n Minicare-voidetta. Testasin läpi kaikki luonnonmukaiset voiteet eikä mikään auttanut. Onneksi Alexia on välttynyt koliikilta ja ihottumilta.

Sanotaan, että iho on ulkoinen peili myös suoliston kunnosta. Meidän lapsilla tämä on näkynyt erittäin hyvin - Jaxilla vatsavaivoja, koliikkia ja atopiaa, kun taas Alexialla ei ole ollut mitään ongelmia. Lasten ihoa siis kannattaa hoitaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin!

Saatte lokakuun loppuun asti 20% alennusta kaikista ACO Minicare-tuotteista Yliopistonapteekin verkkosivuilta https://www.yliopistonapteekki.fi/tuotemerkit/aco/aco-minicare.html

koodilla Nanna20.

Pehmeitä hetkiä lasten kanssa<3

-Nanna, Jax ja Alexia

YHTEISTYÖSSÄ: YLIOPISTON APTEEKKI JA ACO MINICARE

YHTEISTYÖSSÄ: YLIOPISTON APTEEKKI JA ACO MINICARE

REAL TRAINING CAMP

IMG_2617.jpg

En ole koskaan blogin puolella kertonut minun ja Martinan treenileiristä. Nyt somesta seuranneet ovat ehkä nähneet, että olemme täällä Espanjassa vetämässä Mikes gymillä Real Training Campia. Kerron nyt teille lyhesti ja ytimekkäästi mistä on kyse. Ja miksi täällä on niin sairaan siistiä!

Mikä on Real Training camp?

Perustimme Martinan kanssa yhdessä Real Training campin vajaa vuosi sitten. Matkustimme Espanjaan pariksi päiväksi tutustumaan maailman parhaasti tituleerattuun treenimestaan Mikes gymiin, tapasimme Miken ja hänen ihanan vaimon Keelyn, joiden kanssa sovimme kuviot kuntoon. Tarkoitus on tuoda Suomesta kiva täysin sekalainen n. 10-20 hengen porukka asumaan leirikeskukseen, viettämään ikimuistoinen treenileiri, tutustumaan itseensä, hankkimaan oppia ja kokemusta ja nauttimaan erilaisesta lomasta. Meillä on nyt toinen Espanjan leiri menossa ja jos haluatte katsoa tunnelmia niin seuratkaa instagramissa Martinaa ja mua ja lisäksi myös leirin omaa kanavaa @realtrainingofficial! Lisäksi @laurarosilla päivittää hienosti koko leirin tunnelmia! Teemme myös vlogit leiristä tulevina viikkoina, joten pääsette kunnolla käsiksi mistä on kyse.

IMG_1785.jpg
IMG_1825.jpg
IMG_2470.jpg

Kenelle se on?

Leiri on tarkoitettu ihan kaikille! Erityistä kuntotasoa ei tarvitse olla, jokaiselle annetaan variaatiot liikkeisiin. Tärkeämpää, että haluat tulla oppimaan ja kehittämään itseäsi. Jokainen iästä ja sukupuolesta riippumatta on erittäin tervetullut meidän leireille!

IMG_1489.jpg
IMG_1799.jpg

Mitä siitä saa?

Viikon aikana porukka hiotuu yhdeksi joukkueeksi, josta saa myös elinikäisiä ystäviä. Monipuoliset treenit ovat tietenkin keskiössä, mutta loppujen lopuksi leiri antaa paljon muuta: treenimotivaatiota, uuden oppimista, henkistä kasvua ja uskomattomia kohtaamisia. Leirikeskuksessa asuu myös muita leiriläisiä ympäri maailmaa. Leirikeskuksessa asuminen antaa yhteenkuuluvuden tunteelle kruunun päähän.

IMG_2367.jpg
IMG_2318.jpg

Milloin seuraavan kerran?

Seuraava Espanjan leiri on vapun yli 29.4-5.5.2019. Pidämme myös Helsingissä viikonloppuleirin heti vuoden vaihteen jälkeen 11.1-13.1.2019.

Mitä maksaa?

Espanjan leiri 1310 € (voi maksaa kolmessa osassa)

Stadin leiri 299 €

Pakettien sisällöt voit lukea tarkemmin meidän nettisivuilta www.realtrainingcamp.fi, mutta hinta kattaa laajan paketin treenivaatteita, ruokailut, eväät, asumisen, treenit yms. joten leirillä ei mene muuhun juurikaan rahaa! Nyt voit myös varata paikkasi jompaan kumpaan leiriin (tai molempiin!).


IMG_1592.jpg

Jos haluat kokea lapsuuden leirikouluhengen uudestaan, haluat oppia treenaamisesta ja itsestäsi, ollaan me tehty REAL TRAINING CAMPIT sinua varten! COME WITH US!

Nähdään kevään leireillä <3

DO IT LIKE YOU MEAN IT.

LAPSIPERHEREISSU

Olimme viimeksi reissussa keväällä Kroatissa Villadan vuokraamassa huvilassa yhdessä kahden muun lapsiperheen kanssa. Olemme reissanneet Jaxin kanssa todella paljon: ensimmäinen reissu oli Italiaan häihin Jaxin ollessa kaksi kuukautinen. Seuraava reissu oli jo 4 kk iässä ja siitä eteenpäin reissuja on tullut yhteensä 10. Pikkuhiljaa sitä oppii mitä lasten kanssa on hyvä huomioida reissatessa. 

IMG_0124.jpg
 1. KOHDE - Valitse sellainen kohde, missä on turvallista ja puhdasta. Vältyt turhalta stressiltä ja peloilta.
 2. ASUMINEN - Kannattaa miettiä tarkkaan haluaako asua hotellissa vai asunnossa. Paljon matkustaneena helpoimmalla on päässyt asunnon vuokraamisella (Villadalta Kroatiassa ja Martinan Stefulta Marbellassa). Lasten kanssa pyykinpesu, autoilla leikkiminen, ruoan valmistus ja kaikki on vaan helpompaa kun hieman hotellihuonetta enemmän tilaa ympärillä.
 3. LENNON PITUUS - Jos lennät pitkälle, mieti miten saat lapsen ajan kulumaan koneessa. Meillä on Jaxille hankittuna JETSET setti, jonne mahtuu sisälle myös hänen lempitavaroitaan. Pädille lataamme aina valmiiksi ohjelmia ja pelejä.
 4. TAVAROIDEN JA VAATTEIDEN MÄÄRÄ - lasten vaatteet menee hetkessä likaiseksi, joten ehdottomasti kannattaa katsoa millainen mahdollisuus pyykinpesuun on. Syöminen, ruoan valmistus ja vaatehuolto on kätevintä hoitaa itse, joten oma keittiö/pyykinpesupaikka on iso plussa. Tavaraa on muutenkin niin paljon matkustaessa, että minkä tahansa minimointi kannattaa.
 5. LÄÄKKEET JA LÄÄKÄRI - kannattaa aina selvittää lasten kanssa matkustaessa lähin lääkäri ja ottaa perus lääkkeet kotoota mukaan. Hotelleissa yleensä autetaan näissä asioissa hyvin, mutta jos vuokraatte asuntoa niin silloin ei ole ketään ns. paikallista henkilökuntaa lähellä. Kannattaa kuitenkin asuntoa vuokrattaessa käyttää turvallista sivustoa, jonka puoleen on helppo kääntyä ongelmatilanteissa.
IMG_0134.jpg
IMG_0140.jpg

Nyt mietimme seuraavaa koko perheen reissua. Meillä on Martinan kanssa treenileiri syyskuussa Marbellassa (ps. vielä mahtuu mukaan!), jonne tietysti otan lapsetkin mukaan. Haluamme taas mennä huvilaan, sillä se oli yksinkertaisesti helpoin lasten kanssa. 

Villadan kanssa viimeksi koko setti meni niin hienosti, etten kyllä lähtisi vuokraamaan minkään muun kautta enää asuntoa ulkomailta. Olen kuullut kauhutarinoita myös siitä, kuinka luotettavilta vaikuttavat sivustot ovat huijausta. Villalle tulee hintaa, mutta sitten kun on maksun jakajia + muut reissun kustannukset laskevat, niin huvilan vuokraus tulee loppukädessä edullisemmaksi ja lomasta pääsee nauttimaan ihan eri tavalla. Iso suositus täältä! 

IMG_0912-2.JPG

Mikä on meidän kesäkahvilan kohtalo?

IMG_4385.JPG
IMG_4439.JPG

Avasimme kesäkuun ensimmäisenä päivänä Soul Bowl Cafeen Keravan kartanolle. Miljöö on aivan mieletön - pihalla on kotieläimiä: lampaita, pupuja, kaneja ja kukko. Robin Hood-kesäteatteri pyörii ulkonäyttämöllä ja pian avautuu Jalotus vanhaan remontoituun navettaan. Kartanon tilat ovat kokonaan meidän kahvilan käytössä. Koko Keravan kartanon alue on kyllä kokemisen arvoinen!

Vuokrasopimuksemme loppuu 18.8. Kesä meni ihan älyttömän nopeasti. Soul Bowl Cafe on saanut todella hyvän vastaanoton ja monet ovat tulleet kauempaakin katsomaan paikkaamme ja maistelemaan valikoimaamme. Meillä on tarjolla mm. smoothiebowleja, salaattikulhoja, aamiaistarjotinta (tarjolla koko päivän!) ja erikoiskahveja. Kahvit ovat crema.fi tilattuja ja olemme myös vuokranneet heiltä kahvikoneen. Meillä on myös kaikille kävijöille ja seuraajille annettu Creman sivuille alennuskoodi, joilla pääset tilailemaan mitä vaan heidän loistavista kahveista suoraan kotiin! Suosittelen uppotumaan kahvien hienoon ja maukkaaseen maailmaan. Kannattaa siis hyödyntää koodi: SOULBOWLCAFE, jolla saa 15 % alennusta kaikista kahveista. (voimassa elokuun loppuun asti)

IMG_4536.JPG
IMG_4542.JPG

Muu juomavalikoima perustuu Foodinin kookosvesiin, Hey dayn luomumehuihin ja luomulimppareihin. Laatu on meille ensisijaisen tärkeää. Jäätelöitä on myös tarjolla: minkäs muunkaan kuin Kolmen kaverin jäätelöt. Tänä vuonna on kyllä ollut vuosisadan jäätelökesä! Myös Greenstreetin raakakakut ovat olleet todella suosittuja. Me käytämme smoothien raaka-aineissa ja koristuksissa Foodinin tuotteita, joita meillä on myös myynnissä. 

IMG_4378.JPG
IMG_4442.JPG
IMG_4437.JPG

Puoli kuuta tulee menemään nopeasti. Sen jälkeen pitäisi sulkea kahvilan ovet. Mitä me aiomme tehdä? Rakastamme kahvilaamme yli kaiken. Emme halua sen loppuvan. Haemme uutta liiketilaa Keravan keskustasta. Pyrimme saamaan kartanon käyttöön viikonloppuisin brunssi- ja tapahtumapaikaksi. Haluamme vielä loppuvuonna myös avata kahvilan toisessa kaupungissa. Mikä kaupunki se olisi? Jos sinulla heräsi vahva intohimo meidän kahvilaamme kohtaan, ota yhteyttä. Avaamme siellä, missä tarvitaan sielukasta kahvilaa. 

 

Tulkaahan vielä käymään kartanolla. Toimimme sielä ainakin 8.8 asti joka päivä (arkisin 10-13 ja 16-20 sekä viikonloppuisin 10-16)

ps. Järkkäämme joka viikko joogaa ja porrastreenejä, joten seuratkaa @soulbowlcafe instaa.

Synnytys

Itse synnyttäneenä tykkään lukea ja kuulla muiden synnytystarinoita. Sen takia haluan myös jakaa omani. Kävin shamaanilla muutamia viikkoja ennen synnytystä ja hän sanoi synnytykseni olevan nopea ja helppo. Sitä se kyllä kieltämättä oli - en tiedä oliko shamaanin sanoilla ja sitä kautta oman mielen psyykkauksella tekemistä asian kanssa, mutta niin siinä meni.

IMG_4346.JPG

Heräsin toissa sunnuntaiaamuna 5.15 mietoon supistukseen. Nukahdin, kunnes heräsin uudestaan supistukseen. Katsoin kelloa ja edellisestä oli vain reilu 5 minuuttia. Koitin nukkua, mutta tuli kolmas supistus.. Puoli kuusi sanoin Jerelle, että en saa nukuttua kun vähän supistelee, joten menen alas keittelemään kahvia ja katson fiilistäni. Seiskan aikaa kävin sanomassa Jerelle, että soitappa anoppi paikalle. Vaikka supistukset olivat mietoja, niin parin tunnin säännöllisten, reilusti alle 10 min välein tulleiden supistusten vuoksi katsoin paremmaksi lähteä ajoissa sairaalaan. 

Jeren äiti tuli noin 8 aikaan. Kävin herättämässä Jeren uudestaan. Soitimme sairaalaan matkalla ja sieltä sanottiin että tulkaa vain tänne tsekattavaksi. Aamupala jäi haaveista huolimatta saamatta, mutta sen verran voimistuivat supistukset automatkalla, että jouduin etupenkillä kääntelehtimään. Siinä vaiheessa ajattelin, että ehkä tämä tyttö haluaa myös syntyä 8. päivänä niinkuin äitinsäkin.

Jaxin synnytyksessä opin jo hengittämisen jalon taidon. Joka supistuksella hengitin oikein syvään ja rauhassa, rentoutin vartaloa ja lantiota, jotta vauva pääsisi mahdollisimman hyvin laskeutumaan. Itselläni oli oikein hyvä fiilis sairaalalle mentäessä. Toki hieman nolotti tulla ”jo” siinä vaiheessa kun itse pystyi hyvin kävelemään, ilmottautumaan ja naureskelemaan. Kirjauduin sairaalaan klo 9 jälkeen.

Kätilö otti minut vastaan ja kävelimme synnytyssaliin. Minulle tehtiin sisätutkimus ja laitettiin käyrille. Otin samalla käyttöön Tens-laitteen, joka oli todella hyvä Jaxin synnytyksessä! Olin 3 senttiä auki. Uskon auenneeni sinä aamuna, sillä koko raskaudessa minulle ei oikeastaan tullut yhtään supistusta etukäteen. Sisätutkimuksen jälkeen supistukset tehostuivat ja pyysin jossain vaiheessa ilokaasun käyttööni. Ilokaasun avulla on vielä helpompi hengitellä syvään ja rauhassa. Oikeastaan koko synnytyksen olin pystyssä - kävelin ympäri huonetta ja kävin hörppimässä kookosvettä. Aina kun supistus tuli, menin ilokaasun luo ja nojailin sänkyyn. Kyselin kätilöltä vähän puudutteen perään ja niimpä sainkin sen 10.30. Silloin tiesin, että sitten kun puudute alkaa lakkaamaan saan alkaa ponnistamaan. Ponnistin jälleen kerran konttausasennosta klo 12.00 ja tyttö oli hyvin liikuttuneen äitinsä sylissä 12.04 isän katsoessa vieressä kyynel silmässä. Maailman onnellisin hetki <3

IMG_4452.JPG
IMG_4508.JPG
IMG_4462.JPG

Nyt muutamassa viikossa ollaan harjoiteltu arkea, ihailtu koko perhe vauvaa, löhöilty, koitettu pestä joka päivä lakanoita, vauvan vaatteita, räsyjä ja rampattu kaupassa. Muutama vaunuretki ollaan myös tehty iltaisin, kun sää on viilentynyt. Päädyin muuten Silvercrossin tuplavaunuihin! Halusin, että vaunut ovat kapeat, muuntuvat helposti yksiköiksi, toimii pitkään näillä kahdella ja ovat laadukkaat! Olen silti vielä todella positiivisesti yllättynyt miten hyvät mekanismit, ohjaus ja laatu vaunuissa on. En koskaan ole nähnyt näin helposti muokkaantuvia vaunuja ja todella helposti kokoonlaitettavia. Pääset tutustumaan lisää vaunuihin täältä: www.jollyroom.fi  https://www.jollyroom.fi/lastenvaunut/sisarusvaunut/silver-cross-wave-sisarusvaunut-granite 

IMG_4407.JPG
IMG_4418.JPG

Terkkuja vauvakuplasta koko sakilta!

Kahvila aukesi ja synnytys lähenee

Avasimme Soul Bowl-nimisen kahvilan 1.6 perjantaina ja täytyy ilokseni sanoa, että kahvilan suuri suosio yllätti täysin! Tottakai avajaisviikonlopun buustajana toimi loistavasti Keski-Uusimaa lehdessä ollut haastattelu ja lehti jaettiin vielä ilmaiseksi jokaiseen talouteen Kerava-Järvenpää-Tuusula akselilla. Yrittäjä ei saisi koskaan syyttää säätä mistään, mutta nyt kyllä sanon aurinkoisen sään vaikuttaneen myös positiivisesti asiakkaiden määrään. Tämä tietysti aiheutti meille (varsinkin minulle ison vatsani kanssa) paljon hikipisaroita ja kahvilayrittäjän arjen näkemistä kerta heitolla! 

ps. muistakaa koodi DWNANNA, jolla saatte -15% alennusta kaikista Daniel Wellingtonin kelloista

ps. muistakaa koodi DWNANNA, jolla saatte -15% alennusta kaikista Daniel Wellingtonin kelloista

IMG_2673.JPG

Aloitimme rekryn saman tien, sillä tajusimme, ettei kahvilaa pyöritetä kolmella neljällä työntekijällä koko kesää jokaisena päivänä. Vielä yksi reipas tyttö tai poika on hakusessa! Jos siis haluat meille kesätöihin, laita meiliä soulbowlcafe@gmail.com. Olen todella ylpeä meistä, että saimme hyvin lyhyessä ajassa erittäin viihtyvän kahvilan pystyyn!  Tervetuloa siis Keravan Kartanolle piipahtamaan tänä kesänä (arkisin 10-13 (tämän viikon vielä 9-12) ja arki-iltaisin 16-20 sekä viikonloppuisin 10-16).

Laskettu aika tuuppaa myös melkoisen syliin. Jos tyttö päättää tulla kahta viikkoa etuajassa, on minulla jo ensi viikolla vauva sylissä. Jos taas hän päättää pitäytyä vatsassani vielä pari viikkoa yli lasketun, on vatsan kasvatusta vielä lähemmäs heinäkuun puoltaväliä! Voi siis olla lyhyt aika tai sitten vielä monta pitkää päivää. Olisin hyvin onnellinen, jos synnytys käynnistyisi itsestään kun vauva on siihen valmis ja etenisi luonnollisin keinoin. Näin toivoin ensimmäisenkin kohdalla, mutta niimpä me ajelimme kättärille kännistykseen lapsivesitihkun vuoksi. Koskaan ei voi tietää, toivotaan vain että kaikki menee hyvin ja tyttö voi hyvin.

IMG_2658.JPG
IMG_2665.JPG

Aloitan tällä viikolla pesemään vauvan vaatteita ja hankkimaan tarpeellisia tavaroita. Viimeksi tähän aikaan olin jo hankkinut kaiken (ja kaiken ylimääräisen!). Nyt mietin vain mitä käytännön asioita tarvitsen. Tähän listaan kuuluu:

 • vaipat
 • septidin navan puhdistusta varten
 • muutamat vaatteet
 • kehto 

Ensimmäisen kanssa minulla ei ollut kehtoa, mutta monet ovat kehuneet sen olevan aika ihana kun on taaperoikäinen myös kotona sekä makuuhuoneet eri kerroksessa. Kehto voisi toimia olkkarissa hyvin. Jos teillä on kokemusta mitä kannattaa olkkariin hankkia, niin sanokaa! Ehkä vauva viihtyy ihan sohvallakin, mutta kaipailin Jaxin aikana jotain mitä voisi keinuttaa. Tämä tyttö on ainakin tottunut kovaan menoon niin varmasti liike tuntuu kivalta jos ei ole minun sylissäni.

Olen voinut hyvin läpi raskauden ja olen onnekas, että myös kahvilan perustaminen onnistui näin viime tingassa loppuraskaudessa. Mietin asian niin, että kohta maailma taas pysähtyy eikä elämässäni ole mitään muuta kuin uusi elävä pieni ihme ja perhe. Silloin alkaa meidän ”loma”, elämän tärkein ja onnellisin vapaa-aika, jolloin ei kuulu eikä kiinnostakkaan keskittyä mihinkään muuhun <3 

IMG_2661.JPG

<3: Nanna ja pian isovelin tittelin saava Jax

 

 

Mikä Soul Bowl-kahvila?

Välillä elämän polulle sattuu mielettömiä tarjouksia. Uskon siihen, että universumi tuo meidän eteen asioita mitä haluamme. Meidän täytyy vaan toivoa, uskoa, avata silmät ja nähdä mitä maailmalla on tarjottavana. Tuli oikea hetki ja eteeni tuli tilaisuus kokeilla myös mielenkiintoisten työproggisten lisäksi kahvilatoimintaa.

IMG_1610.JPG
IMG_1705.JPG
IMG_1642.JPG

Muutimme Keravalle lokakuussa ja olen siitä asti käyttänyt viikottain Keravan Kulmakonditoriaa. Olen palaveerannut, syönyt, syönyt ja syönyt siellä, nähnyt ystäviä, työskennellyt yksin ja hengaillut. Sanoin kerran ääneen, että vitsi kun Keravalla olisi upeassa miljöössä kahvila, mistä saisin lempparismoothiebowleja, freshejä salaatteja, raakakakkuja, aamiaislautasta yms. Nyt sellainen on tulossa, minun ja veljeni tyttöystävän Saran perustamana.

IMG_1631.JPG
IMG_1646.JPG

Kahvila avautuu ensi perjantaina 1.6 Keravan kartanolle klo 9.00. Breku-lautanen on saatavilla aina 12 asti. Sen jälkeen avaamme taas illalla uudestaan 16-20, jolloin koko menu on saatavilla. Lauantaina ja sunnuntaina olemme auki 10-16.

Tehkää pöytävaraus etukäteen, jotta varmistatte pääsevänne ensimmäisten joukossa maistamaan meidän tuotteita! Julkaisemme menun pian (Seuratkaa @soulbowlcafe instassa!), mutta tässä vähän jo esimakua.

IMG_1812.JPG
IMG_1847.JPG

Vihdoin Keravalla ja koko lähialueella tulee olemaan ihana idyllinen ”terveyskahvila” ❤️Lisäksi Kartanon pihalla on nähtävissä lampaita, kanoja, kukko ja kaneja. Lasten kesäteatteri pyörii koko kesän pihapiirissä sekä pian aukeaa myös kunnostettu navetta täynnä ohjelmaa. Kannattaa seurata Keravan kartano 2018 sivustoa Facebookissa, niin pysyy kärryillä mitä kaikkea kesän aikana tapahtuu. 

 

HEALTHY FOOD FOR YOUR SOUL - Soul Bowl

Pöytävaraukset sähköpostiin:

soulbowlcafe@gmail.com

IMG_1602.JPG
IMG_1661.JPG
Ps. Koodilla DWNANNA saat kaikista Daniel Wellingtonin kelloista -15% alennusta sivustolla www.danielwelligton.com&nbsp;  

Ps. Koodilla DWNANNA saat kaikista Daniel Wellingtonin kelloista -15% alennusta sivustolla www.danielwelligton.com 

 

Reissukuulumisia

IMG_0974.JPG
IMG_0963.JPG

Tultiin tiistaina Kroatiaan. Lensimme Splitiin, josta vuokrasimme auton ja hurautimme ihanalle saarelle nimeltä Trogir/Okrug. Päätimme kohteen yhdessä kahden ystäväperheen kanssa ja täytyy sanoa, etten itse kerinnyt yhtään katsomaan mihin edes suuntasimme. Luotin vain hyvännäköiseen huvilaan ja varmaan lämpimään säähän. Toisaalta en edes lomalta kaivannut mitään muuta kuin yhdessäoloa. Tämä näkyi myös pakkaamisessa.

Yleensä viikon reissulle lähtee aina täysi matkalaukku. Puolet vaatteista jää käyttämättä, osa kirjoista lukematta ja rasvapurkit korkkaamatta. Niimpä päätin ottaa mukaan vain muutamat uikkarit ja rentoja kesämekkoja. En koskaan ole pakannut noin vähää mihinkään, mutta hyvin on näyttänyt riittävän. Ajattelin, että jos jotain puuttuu, niin sen varmasti täältä saa. Toisaalta lähdin lenkkareissa ja otin toiset treenilenkkarit mukaan, joten koko loma vedetty niillä. (Sandaaleille olisi kyllä ehdottomasti ollut käyttöä! :)) Täällä huvilalla on pesukoneet ja kaikki tarvittava elektroniikka, niin sekin tietysti vaikutti pakkaamiseen.

Voin kertoa tarkemmin huvilasta myöhemmässä postauksessa ja kertoa tässä postauksessa enemmän niitä virallisia lomakuulumisia. Kun saavuimme villalle, oli koko ensimmäisen illan kova ukkonen. Tämä jatkui vielä seuraavaan aamuun. Oli kiva katsella  netistä Suomen aurinkoisia kuvia ;) Onneksi täällä kuitenkin sää kääntyi nopeasti ja sen jälkeen onkin ollut pelkkää priimaa. Lueskelin mitä kaikkea täällä suunnalla kannattaa tehdä huvilalla löhöilyn lisäksi, niin kaksi nousi selkästi yli muiden.

IMG_1014.JPG

TROGIR - 1800 vuotta vanha kaupunki

Ihastuin tähän kaupunkiin heti! Upeita ravintoloita, hienoa arkkitehtuuria, kapeita kujia ja hyvää tunnelmaa. Kooltaan Trogir on niin pieni, että vanhempikin matkaaja kiertää pikkusaaren tunnissa. Olemme käyneet Trogirin keskustassa muutamia kertoja. Päivän päätteeksi löysimme vielä kautta aikojen parhaan jäätelökioskin! Voisin nytkin aamiaseksi syödä pari palloa sitä ihanaa pistaasijäätelöä :) 

IMG_1008.JPG
IMG_0704.JPG
IMG_0726.JPG
IMG_0724.JPG
IMG_0730.JPG
IMG_0743.JPG
IMG_0762.JPG
IMG_0806.JPG
IMG_1010.JPG

KRKA - luonnonpuisto

Tästä saimme paljon suosituksia. Menemme tänne huomenna, loman viimeisenä päivänä. Odotan näkeväni upeat vesiputoukset! Paljon jää näkemättä, mutta onneksi aina voi tulla uudestaan. Kroatia on kyllä loistava matkakohde: edulliset hinnat, upea luonto, kristallin kirkas meri ja loistava sää. Olemme täällä nyt juuri ennen turistikauden alkamista, joka on kyllä mielestäni myös iso plussa. Keskikesällä en ehkä tänne matkustaisi.

Muuten olemme viettäneet paljon aikaa kämpillä. Olemme tehneet lähes aina itse aamiaiset, lounaat ja illalliset. Olemme herkutelleet paljon, mutta myös treenanneet päivittäin ja kuvasinkin youtubeen kivan pihatreenin, jonka voi kuka tahansa tehdä. Käy kurkkaamassa se täältä.

On ollut kyllä todella onnistunut loma kaikin puolin! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasimme yhdessä huvilan. Täytyy sanoa, että näin lapsiperheelle se sopii paremmin kuin hyvin! <3

Ihanaa sunnuntaita kaikille! -Nanna

Jaxin 2v. synttärit

IMG_9827.jpg
IMG_9829.jpg

Vietimme eilen Jaxin 2-vuotis synttäreitä meillä kotona Keravalla. Oikea päivä on tänään 13.5, mutta ajattelin vieraiden pääsevän paremmin paikalle kun ei juhlita äitienpäivänä. Mietin myös pitkään millaiset juhlat järjestän kaksivuotiaalle - kutsutaanko lapsia? Pidetäänkö sukulaisille eri aikaan? Mitä kaksivuotias itse haluaisi? Muistaako hän edes juhlista mitään?

Päädyin siihen, että ennen keskipäivän päikkäreitä kutsuisimme Jaxin läheisimmät lapsiystävät. Jax kun ei vielä ole päiväkodissa niin lapsiystävät koostuvat sukulaisista (vaikkei kukaan sukulaislapsi päässyt paikalle) sekä ystävieni lapsista. Meillä oli tosi riehakas pari tuntinen heti aamusta! Lapset nauttivat ja leikkivät keskenään sekä järjestin heille onginnan. Vanhemmatkin saivat nauttia pihalla auringon paisteessa meidän uudesta terassista ja lasillisista kuohuvaa. Kiitos Valosaaret, Tikkaset, Vehvikset, Muhoset ja Komulaiset, kun teitte Jakun lapsisynttäreistä ikimuistoiset, vaikkei onnittelulaulu ihan uponnut sankariin :D

IMG_9842.jpg
IMG_9848.jpg
IMG_9852.jpg
IMG_9856.jpg
IMG_9864.jpg

Päikkäreiden aikana sain siivottua kodin ja laitettua uuden kattauksen kello viiden vieraille. Kerkesin myös istumaan terasilla rauhassa muutaman tunnin höpöllen vielä muutaman rakkaan ystävän kanssa. Ilalla meille tuli Jaxin mummit ja vaarit, kummit ja sedät. Grillattiin pihvit ja syötiin taas uudestaan herkkujälkkärit. Meillä on tällä hetkellä jääkaapissa hirveästi vielä maailman parasta porkkanakakkua ja suklaakakkua samoin kun pakkasessa kolmen kaverin pikkujäätelöpurkkeja. Muuten pyrin pitämään menun suhteellisen terveellisenä, niin kaikilla (lapsilla ja aikuisilla) ei ollut juhlien jälkeen super sokerinen ja levoton olo :) 

IMG_9885.jpg
IMG_9875.jpg
IMG_9944.jpg

Olen aina tykännyt järjestää juhlia. Olen jo nyt miettinyt etukäteen paljon tytön ristiäisiä. Oli taas kunnia saada tehdä yhteistyötä Juhlahumua-yrityksen kanssa, joka toimitti ilmapallot kotiin. Jax rakastaa pandoja ja siitä synttäriteema muodostuikin. Heidän nettikaupastaan löytyy paljon ihanaa rekvisiittaa mihin tahansa juhliin. Käykääpä kurkkaamassa täältä: https://juhlahumua.fi

Illan päätteeksi pistimme vielä viimeisten vieraiden kanssa Suomen lätkäpeli-studion olkkariin Jaxin leikkiessä uusilla leluilla. Jax sai myös mahtavien autojen ja kirjojen lisäksi muutaman aineettoman lahjan: lintsikäynnin kummien kanssa, Korkeasaarireissun sedän ja tyttöystävän kanssa sekä Hoplop-käynnin. Iso kiitos kaikista lahjoista!

Vielä loppuun kaivoin blogikirjoituksen, minkä kirjoitin Jaxin syntymän jälkeen. Tässä siitä tiivistelmä:

”Mikään päivä maailmassa ei ole koskaan tuntunut samalta kuin viime viikon perjantai 13. päivä. Silloin minusta tuli äiti. Joku niin kaunis, pyhä ja puhdas antoi mulle uskomattoman lahjan, äitiyden. Hän teki sen ja kukaan ei ole koskaan saanut mua tuntemaan niin suurta rakkautta, kiitollisuutta ja onnellisuutta.

Kun tuota nukkuvaa poikaa katsoo, kyyneleet tulee melkein väkisin silmiin. Vaikka hän onkin vaan 6 päivää vanha, en ymmärrä miten olen koskaan pärjännyt ilman häntä. Hän antaa mulle kaiken, luoton, rakkauden, uskon ja halun tehdä asiat paremmin, keskittymään elämän hienouteen ja näkemään se eri valossa. Hän on vasta 6 päivää, mitä kaikkea hän tuleekaan opettamaan minulle!

Tietyllä tapaa tässähän elää sumuista aikaa; tunteita on niin paljon pelissä. Samalla kun haluaisi päästä jollain tasolla arkeen kiinni, haluaa vaan makoilla tuon pienen vieressä ja tuijotella häntä. Onneksi minun ei enää tarvitse päättää itse mitä teen ja milloin teen, taloon on tullut uusi päällikkö.

13. perjantai on nykyään onnellisuuden, kiitollisuuden ja rakkauden päivä meidän perheessä.”

 

Kuva on Jaxin ristiäisistä.

Kuva on Jaxin ristiäisistä.

Olen edelleen yhtä kiitollinen joka ikinen aamu, kun saan herätä tuon pienen ihmeen, parhaimman opettajan ja rakkauden vierestä. Onnea rakas Jax 2v.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille <3

Sisustuselementtejä

IMG_0257.jpg
IMG_0245.jpg
IMG_0260.jpg
IMG_0267.jpg
IMG_9112.jpg
IMG_9120.jpg
IMG_9126.jpg
IMG_9129.jpg
IMG_9147.jpg
IMG_9151.jpg
IMG_9156.jpg
IMG_9155.jpg
IMG_9158.jpg

Kodin saa kodikkaaksi sisustuselementeillä. Välillä pyörin ympyrää purnukan kanssa ja tuntuu, ettei se sovi minnekkään. Sitten laitan sen hetkeksi kaappiin ja katson myöhemmin uudestaan, jos sille löytyisi sopiva tila jostain. Olen oppinut, että kaiken ei tarvitse olla esillä ja heti löytää sitä oikeaa paikkaa. Less is more.

Alakerran lempparisisustuselementit tulevat tässä:

 1. Tiiliseinä - Tämän seinän tilasin www.taloon.comista. Halusin seinään jotain erilaista, sillä muuten hyvin valkoinen keittiö ja sisustustyyli näytti liian simppeliltä! Mietin näiden kolmen seinän välillä (1, 2 ja 3), mutta päädyin viimeiseen! Toimii kyllä erittäin hyvin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. 
 2. Puiset tikkaat - Pyysin Jereä tuomaan harmahtavat tikkaat, mutta ne olivat kaupasta loppu joten hän päätti tuoda sitten valkoiset. No, valkoinen väri ei koskaan voi mennä pieleen kun minusta on kyse. Simppelisti Balmuirin viltti vaan nojailemaan tikkaisiin, niin elementti on valmis.
 3. Frame-telkkari - Taulu, johon ei voi kyllästyä. Kuvan saa vaihdettua miksi tahansa. Valmiissa luettelossakin on jo niin paljon valinnan varaa, ettei ole tarvinnut omia kuvia käyttää. 
 4. Oksa - Olen innostunut hyvin maanläheisistä asioista tällä hetkellä eli puusta, kivestä ja kasveista. 
 5. Toys-lelukori - Jaxin huone on yläkerrassa, joten pidämme olkkarissa hänen lelujaan. Nyt kun on sisustukseen sopiva (ja kestävä!) lelukori, ei haittaa yhtään keräillä leluja sinne monesti päivässä :)
 6. Alakerran lasihuone - Vihdoin sain lasitetun terassin valmiiksi! Mielestäni onnistuin sisustuksessa yllättävän hyvin siihen nähden, että kasasin vanhoista huonekaluista niin hyvin kuin mahdollista ja sitten hankin pieniä juttuja lisää. Kohta saamme vielä pihan terassin valmiiksi niin kesä saa tulla!

En ole koskaan pitänyt itseäni kummoisena sisustajana, mutta nyt kun on oma koti (+ raskauden aikainen pesänrakennusvietti) niin olen vähän jopa itsekin yllättynyt miten olen uppoutunut sisustamisen saloihin ja oppinut näkemään hieman lopputulosta jo kaupassa. Yläkerrasta teemme vielä videon ja otan myös kuvia. Mitä tykkäätte?

Sisustusrikasta kevättä! -Nanna

Mihin lähdemme lomalle?

IMG_9187.jpg

Kohta minulla kilkattaa raskausviikot jo niin paljon, että lentäminen ei ole sallittua. Koska vauva syntyy kesäkuun puolen välin ja heinäkuun puolen välin aikana (en mieti pelkän lasketun päivän mukaan!) on lähes koko kesä varattu kotona olemiselle. Sen vuoksi ajattelimme, että vielä ennen kesää olisi kiva käydä lomailemassa yhdessä ystäväperheiden kanssa. Kerroinkin jo muutama viikko sitten Instagramissa, että suuntaamme Villadan huvilaan Kroatiaan toukokuun puolessa välissä! Tämä on huvila, jonka vuokrasimme.

Mietimme pitkään mihin menemme ja otammeko hotellin vai vuokraammeko huvilan. Koska mukana on taaperoikäisen Jaxin lisäksi ystävämme Nicolen ja O-Pn 2 kk vauva sekä kouluikäinen Johannan ja Jonin Bea, oli hyvä miettiä kohdetta tarkoin sen kannalta, että reissusta tulisi varmasti kaikille mieluisa. Päädyimme huvilan vuokraamiseen, sillä nyt meillä on mahdollisuus saada kaikkea! Aikuiset voivat grillailla keskenään myöhään illalla kun lapset ovat nukkumassa, Bea ja Jax saavat nauttia lämmitetystä altaasta aamusta iltaan ja vauvan hoito on helppoa kun kaikki ovat samassa paikassa. Lasten kanssa matkustaessa oma keittiö on aina suuri plussa.

IMG_9216.jpg
IMG_9220.jpg

Kroatia paikkana myös kiehtoo. Lämpötilat alkavat olemaan toukokuussa täysin kesän luokkaa (yli 25 astetta), lentomatka on lyhyt, Kroatian luonto on kaunista ja hintataso on edullinen. Emme kukaan ole koskaan käynyt Kroatissa eli jos noudatan joskus asettamaani sääntöä: ”Matkusta kerran vuodessa paikkaan, jossa et ole koskaan käynyt.”, tulee sekin kohta tältä vuodelta raksittua. Onko teillä suositella lapsiperheille tekemistä/nähtävää Splitin läheltä?

Lasten kanssa matkustamisessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

 • Helpot lennot ja hyvät lentoajat
 • Lapsiystävällinen hotelli tai oma asunto
 • Hyvät UV-uikkarit ja hyvät aurinkorasvat
 • Kärsivällinen mieli ja yhdessäolemisen arvostaminen
IMG_9232.jpg
IMG_9194.jpg
IMG_9262.jpg

Lomat eivät tietenkään enää koskaan ole samanlaisia kun ilman lapsia. Silloin aurinkotuolissa monen tunnin löhöily hyvän kirjan kanssa oli se ensimmäinen ajatus, mitä lomalta odotti. Nykyään sitä istuu altaan reunalla vahtimassa tai altaassa peuhaamassa omien tenavien kanssa, syöttämässä tai juottamassa tai nukuttamassa. Erilaista, mutta erittäin mieluisaa lomailua sekin. Loman luonne on muuttunut täysin, mutta antoisampaan suuntaan. Tiedän joskus lasten ollessa aikuisia kaipaavani juuri tätä aikaa: lasten riemua ja iloa, pakkaamisen huumaa ja kiljuntaa. 

Tämä on viimeinen loma, kun ollaan enää perheenä kolmistaan reissussa. Kesän jälkeen meitä onkin sitten aina neljä (+Ronja). En malta odottaa saavani pussata vauvaani pian! Voisin kirjoittaa postauksen siitä millainen tämä raskaus on ollut edelliseen verrattuna, raskausajan treenaamisesta ja ylipäätään etukäteen ajatuksia tulevasta vauva-arjesta, jos teitä kiinnostaa.

ps. Voitte kurkata täältä Villadan huviloita. Kerätkää tekin hyvä porukka kasaan ja suunnatkaa kimppalomalle! Palataan lomailujuttuihin sitten viimeistään Kroatiasta käsin muutaman viikon päästä!

Hyvää vappua kaikille! -Nanna

Miten saan treeni-intoni pysymään vuodesta toiseen?

IMG_0337.jpg

Monet miettivät usein miten motivaation liikkumiseen ja terveellisempiin elämäntapoihin saa pidettyä yllä. Siihen on varmasti monta oikeaa vastausta ja itse uskon vahvasti siihen, että on kohdattava ensin realiteetit. Eli ei riitä, että miettii ainoastaan sitä mihin olen valmis, mitä olen valmis tekemään sen saavuttamiseksi ja kuinka kauan jaksan tsempata. Pitäsi miettiä mihin oikeasti kykenen, mitkä ovat mahdollisuuteni toteuttaa saavutuksia ja miten saisin siitä pysyvän tavan ettei innostus lakkaisi yhtä nopeasti kuin alkoikin.

Puhdas mieli.

Yksi hyvä tapa on aloittaa mielen psyykkaaminen ajoissa tulevaan muutokseen ja elämäntapaan. Siinä kohtaa kannattaa aloittaa valittamisen miettimisestä. Mieti ja keskity arjessasi huomaamaan kuinka paljon valitat sillä on erittäin tärkeää valittaa vähemmän. Jos olemme turhautuneita valmiiksi ympäröivään maailmaan, valitamme helposti kaikesta ja sitä kautta passivoidumme. Tunteet vievät helposti meidät mennessään aallonlailla ja silloin annamme ohjat lannistusten käsiin. Yleisfiilis on suoraan verrannollinen epäonnistumisiin pienissäkin muutoksissa. 

On myös hyvin tärkeää miettiä mikä on tarkoituksesi sille mitä teet. Aina kun suoritamme treeniä, on hyvä muistaa, että jokaisella suorituksella on suurempi tarkoitus kuin se kuinka pieneltä ja merkityksettömältä se sillä hetkellä tuntuukin. Jokaikisellä suorituksella on aina hyötynsä omalle onnistumiselle ja hyvälle ololle.

En ihmettele, että moni sanoo liikkumisen olevan ilmaista terapiaa, mutta uskon että omilla ajatuksilla, valmistautumisella ja itsepsyykkaamisella pystyy vaikuttamaan eniten. Pelkkä väkisin hampaat irvessä salille tai juoksupolulle lähteminen ei vie meitä siihen lopputulokseen, jota haluamme eli siihen mitä tunnemme sisältä päin. Tämä voi pahimmassa tapauksessa laittaa meidät tuntemaan vastenmielisyyttä liikuntaa kohtaan ja siinä kohtaa on jo tapahtunut virhe.

On hienoa huomata, kuinka meidän Herotreeniläisille on nämä asiat iskostuneet päähän ja he ovat aidosti löytäneet oman itsensä, elämäntapansa ja kohdanneet realiteettinsa. Heidän ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, jos jokin treeni jää tekemättä tai tulee syötyä sukujuhlissa ohjeiden ohi, koska emme halua että kukaan elämässä seuraa kiveenhakattua kirjaa. Tahdomme vilpittömästi, että ihmiset oppivat ja oivaltavat itse, mistä se oma hyvä olo tulee ja hiljalleen alkaa ylittämään itseään tuntevansa itsensä oman elämänsä sankariksi. Ja näissä asioissa olemme onnistuneet hyvin!

Kesäkunto.

Ihmiset aloittavat keväällä treenaamaan itseään kesäkuntoon, joka onkin hieno asia! Mutta siihen usein liittyy se, että tosissaan treenataankin ja tsempataan ruokavalion suhteen vain ennen kesää ja kesän jälkeen kesällä saatuja kiloja aletaan taas karistamaan. Jos nämä ihmiset saisivat tämän innon ja motivaation ympärivuotiseksi, olisi se ideaalinen tilanne. Tämänkaltaisilla pikadieeteillä ja todella rankoilla treeneillä ei voi elää jatkuvasti. Siksi haluamme, että ihmiset saisivat kauttamme tavaksi pysyvän ja ennenkaikkea käytäntöön mahdollisen ruokavalion sekä innon liikkumiseen, ettei tarvitsisi enää lähteä ”pikadieeteille”. Kaikki tietävät kuinka rankkoja ne voivat olla ja vaikuttaa negatiivisesti vireystilaan, motivaatioon, hormonitoimintaan, arkeen ja etenkin kynnykseen ryhtyä jatkossa panostamaan treeniin ja ruokavalioon. Kesäkunnossa olisikin hieno pysyvä aina ja se todella on mahdollista jokaiselle, jotka ovat valmiita muutoksiin ja uuteen itsetutkiskeluun. Painottaakseni vielä sitä, että kaikesta ei pidä eikä saisikaan luopua, koska totaalikieltäyminen ei motivoi meitä jatkamaan mitään. Meidän pitää välillä saada herkutella, välillä luistaa treeneistä, kunhan perusrunko on kunnossa ja osaamme tehdä parempia valintoja vaikka pikaruokaravintoloissakin! Niistä asioista tulee hyvä olo kun osaa ja voi syödä ja treenata stressittömämmin ja tahdomme jakaa tätä opetusta myös muille.

IMG_0325.jpg
IMG_0327_Fotor.jpg

Ehdit aloittaa vielä pysyvän kesäkunnon, sillä tulevana maanantaina on seuraava starttimme!

Meillä on huikea herojengi kasassa! Jokainen asiakas on pysyvästi meidän mukana treenipäivistä alennusetuihin ja muihin tapahtumiin. Myös materiaalit jäävät ikuisesti asiakkaan nähtäväksi. Meillä on erittäin ammattitaitoinen valmentajaporukka ja loistavat asiakkaat. Yhdessä muodostamme erittäin vahvan ikuisen tiimin, johon nyt taas monilla sadoilla on mahdollisuus lähteä mukaan.

Jokainen herolainen pääsee yhteiseen sekä ryhmäkohtaiseen Facebook-ryhmään. Ryhmässä treeniläiset jakavat upeita ruokakuviaan, treenionnistumisiaan, pettymyksiään, ilojaan ja surujaan, ja on hienoa huomata, kuinka paljon entuudestaan ventovieraat ihmiset tukevat toisiaan tuntemalla yhtenäisyyttä muiden mukana valmennuksessa olevien kanssa.

Meillä on nyt uutuus-valmennuksena Hero Mind, joka sopii kaikille, jotka haluavat lisätä itsetuntemusta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, tarvitsevat rohkeutta itseluottamukseen ja omanarvontunteen kehittämiseen, toivovat lisää ymmärrystä mielen ja kehon keskinäiseen vuorovaikutukseen ja kaipaavat hyvää fiilistä elämään.

Tämän valmennuksen voi ottaa pelkästään tai vaikka treenivalmennuksen kaveriksi tukemaan onnistumisen prosessia.

Kaikki valmennuksemme kestävät 8 viikkoa (paitsi mama valmennukset). Valmennuksen sisältävät ensimmäiselle neljälle viikolle yli 30 ruokareseptiä sekä treeniohjelmat ja neljän viikon jälkeen treenit uudistuvat ja saa alkaa itse muodostamaan ateriakokonaisuuksia. Lisäksi joka viikko tulee  lisäextra-juttuja oppimisen ja motivaation takaamiseksi.

Meillä on niin upea kirjo valmennnuksia jo, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain! Jos tunnet, että painoa on kertynyt vuosien aikana enemmänkin tai olet jo iäkkäämpi etkä kykene tekemään rankempia treenejä, on siinä tapauksessa valintasi Hero Life change. Siinä aloitetaan muutokset rauhalliseen tahtiin ja aloitetaan tunnustelemalla kevyillä treeneillä omaa kehoa. Jos haluat treenata kotona tehokkaasti (ja lyhytkestoisesti), on sinulle sopiva Hero Home. Tarvitset vain kahvakuulan näihin treeneihin! Jos mielesi halajaa salin puolelle, on sinulle sopiva Hero Advanced. Advanced on jo salitaustaa omaaville kun Rookiesin voi aloittaa lähes minkä kuntoinen tahansa. Hero Rookiesissa treenataan lihaskuntoa oman kehon painolla ja siirrytään käsipainoihin puolessa välissä matkaa. Meillä on myös kova crossfit-tyyppinen valmennus Hero Power, jossa treenit pystyy tekemään tavallisella kuntosalilla. Hero Body Controlissa harjoitellaan paljon tasapainoa, päällä- ja käsilläseisontaa ja etsitään syviä lihaksia. Tanssinystäville meillä on tarjota Hero Dance, joka sopii kaikentasoisille tanssijoille ja valmentajana ihana koreografimme Riina.

Yogasta innostuneille meiltä löytyy Hero Yoga, jota ohjaa aivan ihana ja sydämmellinen Mallu, jonka ääni saa kenet tahansa rauhoittumaan suorituksiin. Juoksijoille meillä on Hero Run, johon voi osallistua jo paljonkin juossut tai aloitteleva juoksija, valmentajamme aina neuvoo tasonmukaisesti jokaista jäsentämme. Tuleville äideille meillä on myös oma valmennuksensa, Pre Hero Mama sekä synnyttäneille äideille Post Hero Mama, ja niissäkin voi aloittaa treenit jo heti kotiuduttuaan synnytyksestä. Jos haluaa treenata yhdessä ystävänsä, puolisonsa tai vaikka naapurinsa kanssa etenkin nyt keväällä / kesällä ulkona, kannattaa tutustua Hero Partneriin! Mikäli koet, että sinulle riittää pelkkä ruokavalio, meillä on Hero Menu sekä Hero Menu osa 2 (eroten ainoastaan eri resepteillä). Kaikkien valmennusten ruokavaliot ovat ympäristöystävällisiä, puhtaita, maidottomia, gluteenittomia, sokerittomia ja lisäaineettomia ja ennenkaikkea todella herkullisia ja monipuolisia.

Jos sinusta tuntuu, että kaipaat lisää intoa ja voimia elämääsi näin talven lumien sulamisten mukana, lähde mukaan Heroon nyt! Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa panostamaan itseensä.

Ihanaa kevättä ja Vappua kaikille, muistakaa pitää hymy huulilla ja nauttia tulevista auringonsäteistä täysillä <3

Nanna

If I can, You can!

If I can, You can!

Uusi blogi/nettisivu - TERVETULOA MUKAAN!

IMG_8919.jpg

Kevät on uudistumisen aikaa. Itselläni on taas ”Konmari-kohtaus” päällä, vaikken kirjaa ole vielä lukenutkaan. Olen järjestänyt ja karsinut kaiken ylimääräisen pois ja keskittynyt yksinkertaistamaan asioita. Olen aloittanut kodin siivoamisesta ja järjestämisestä, josta olettekin saaneet vähän esimakua instastooreistani ja youtube-videosta. Löydät muuten kaikki youtube-videoni jatkossa helposti myös ylälehtivalikoista kohdasta youtube-videot. Olen käynyt koko asunnon kaikki yksittäiset tavarat läpi ja tyhjentänyt turhasta. Ihan kamala ajatella miten paljon ihmisellä on tavaraa! Selviäisimme niin paljon vähemmällä. Tykkään kuitenkin, että on myös kaunista, jonka vuoksi tulee hankittua ns. krääsää ja turhaa eli koriste-esineitä ja sisustuselementtejä. Teen seuraavaan postaukseen jutun vielä erikseen alakerran sisustuselementeistä. 

Konmarius on näkynyt minussa myös työn saralla. Halusin selkeän oman blogin ja oman youtube-kanavan, minne voin päivittää milloin itseäni huvittaa (tai oikeastaan milloin on aikaa ja mahdollisuutta!) ilman painetta ja stressiä. Vinkkinä myös sinulle! Jos vaan jostain asiasta, ihmisestä, tavarasta, työstä tai muusta tulee huonoja fiiliksiä ja stressiä niin koita vaihtaa se johonkin mistä tulee vapauden tunne. Vaikka esimerkiksi työnkuva olisi sama, on se aivan eri motivaatio ja fiilis tehdä sitä, kun säilyy vapaus.

Vapaudesta on tullut myös minulle iso henkireikä. Vapautta pitää olla niin parisuhteessa kuin vanhempanakin. Tai ainakin vapauden tunne säilyttää vaikkei sitä koskaan haluaisikaan käyttää. 

IMG_8892.jpg
IMG_8917.jpg
IMG_8941.jpg

Minulle on sanottu monesta suunnasta, että onpa sinulla monta rautaa tulessa. On oma nettitreenivalmennuskonsepti Hero kokonaan pyöritettävänä, on Aito päiväkoti avautumassa, on Martinan kanssa treenileirejä Espanjassa ja Suomessa, minut nimitettiin juuri Suomen urheiluliiton lasten urheilun lähettilääksi, on oma youtube-kanava, avattiin parhaan ystäväni kanssa rusinoita ja taateleita äideille suunnattu instatili, olen taaperon äiti ja synnytän kahden kuukauden päästä tyttövauvan. Olen vaimo, työnantaja, ystävä, yrittäjä, kodinhoitaja, siivooja, pelle Hermanni ja vaikka mitä.

Mutta arvatkaa mitä? En ole varmaan koskaan ottanut näin "iisisti". Teen töitä huippuihmisten kanssa, joille on helppo jakaa vastuuta ja osaan ja haluan delegoida töitä. Ennen kaikkea kuitenkin teen työtä mikä antaa mulle valtavasti ja millä on minulle merkitystä. Jos työ antaa, äitiys antaa, parisuhde antaa, miksi edes haluaisin muuta? 

Meillä kaikilla on paljon annettavaa. Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Sitä enemmän pystyt taas antamaan. Sitten tulee päiviä kun ei välttämättä jaksa yhtään mitään. Silloinkin pitää vain ottaa rennosti ilman syyllisyyttä. Kirjasta Antamisen lahja varastettua: "Kaikki se, mitä lähetämme meitä ympäröivään maailmaan, palaa lopulta takaisin luoksemme. Rakastaessamme meitäkin rakastetaan, mutta jos vihaamme, koemme tulevamme vihatuksi. Todellisuutemme muovautuu jatkuvasti sen mukaan, mitä ajattelemme, kuvittelemme ja tunnemme. "

Olisi kiva kuulla mitkä asiat teitä tällä hetkellä hieman puristaa, mitkä asiat stressaa, stressaatteko pienistä asioista, miten olette pyrkineet vähentämään tätä ominaisuutta itsessänne?

IMG_8981.jpg

Mulla olisi taas niin paljon kirjotettavaa. Päätän kuitenkin tekstini tähän ja pyrin pitämään tekstit lyhyinä ja helppolukuisina. Tosi kiva, jos alat seuraamaan tällä omalla sivustollani kirjoituksia!

Palataan pian ❤️

 "Life is a bumerang. What you give, you get."

Rakkautta, Nanna

Onko salitreenaaminen sun juttusi?

IMG_0503.jpg

Vielä muutama vuosi takaperin jokaisella oli jokin saliohjelma, jota noudatti. Joku halusi lisää lihasta, joku lisää pyöreyttä pakaroihin, joku voimatasoja nostettua tai joku vaan kävi salilla koska muutkin kävivät. Onko salitreenaamisen syyt olleet suurin osa ulkonäöllisiä syitä?

Itseni mielestä ulkonäöllinen trendi on poistumassa, joka on hyvä asia. Se on hienoa, että todellista kehonmuokkaamista harrastaa vaan alan ammattilaiset ja me muut huuhailijat olemme poistuneet skenestä. Salitreenaamisessa on kuitenkin erittäin paljon hyvää edelleen perus puurtajalle, jos sen tekee oikeista syistä. Jos käyt salilla vaan sen takia, että haluat muokata ulkonäköä, on se motivaation kannalta lyhytkestoista. Urheilullinen kroppa on aina liikunnan sivutuote. Myöskin tietyn tyyppinen “bodaus” ei ole ehkä terveyden kannalta paras urheilusuoritus mitä voi tehdä, jos ei saa vietyä salitreenin tasoa “seuraavalle” tasolle, mitä harva sillon tällöin salilla kävijä saa. Tottakai salilla käynti on aina parempi vaihtoehto kuin jäädä sohvalle makaamaan, mutta onko se tarpeeksi motivoivaa mennä kääntämään salille hauista, jos se ei kehity vuodesta toiseen mihinkään? Jos siis syysi käydä salilla on jokin seuraavista, niin suosittelen miettimään myös muita urheilumuotoja:

1. Käyt salilla vaan sen takia, että haluat näyttää fitnessurheilijalta, mutta et pysty treenaamaan/syömään niin kurinalaisesti kuin he

2. Haluat urheilla hyvän olon ja terveyden takia, mutta sulla tuskin on salitreenin jälkeen hiki saati energinen olo, päin vastoin väsyttää eikä kehitystä tapahdu

3. Motivaatio katoaa aika ajoin. Tulee jaksoja kun käyt vähintään 3 krt/viikossa salilla ja jaksoja, kun tulee 3 kk taukoja

Jos salitreenaaminen ei anna sinulle kiksejä tai motivaattorit ovat väärät, älä tee sitä. Netti on täynnä erilaisia ohjelmia, mutta mieti mitä oikeasti haluat liikunnalta. Jos haluat kiinteän kropan, tee mielummin oman kehonpainon HIIT treenejä. Jos haluat hymyä huulille, mene tanssimaan. Jos haluat liikkuvuutta ja rauhaa, mene joogaamaan. Jos haluat olla yksin musiikit korvassa, lähde juoksemaan. Jos haluat hullutella, seiso päälläsi. Jos haluat nauttia liikunnasta, kuuntele itseäsi. Hanki oikeat syyt urheilla. Jos haluat vaan pudottaa painoa, syö paremmin. Älä tee mitään, mikä sua ei kiinnosta. Tee sitä, mikä herättää sussa tunteita. Minkä näistä sä valitsisit?

HERO RUN ( juoksu)
HERO BODYCONTROL (kehonhallinta ja käsilläseisonta)
HERO YOGA (liikkuvuutta ja mielenrauhaa)
HERO DANCE (tanssin opettelua ja kovaa menoa)
HERO HOME (kahvakuulaa/oman kehonpainon treeniä)
HERO ROOKIES (aloittelijoille lihaskunnon parannusta kotona perusliikkeillä)
HERO ADVANCED (kuuluisaa salitreeniä)
HERO MENU (super suosittu dietti, missä ei laihduteta mutta kilot putoavat silti ilman liikuntaa)

Yleensä yksi syy salille menoon on myös sen ilmapiiri. Esimerkiksi rakkaan ystäväni Johanna Muhosen Bealive Healthclub on aivan älyttömän hieno, puhdas ja asiakaspalveluhenkinen sali, jonka upeat luxus spa tilat upeine saunoineen ovat jo hyvä syy lähteä salille. Kiva treeni, smoothie tiskiltä ja rauhassa saunominen on ihanaa. Pidä siis huoli, että treenaat ympäristössä, minne haluat aina uudestaan ja uudestaan.

Toisin sanoen tee mistä tahansa treenaamisesta sun juttusi. Mieti mitkä asiat ovat motivaation tiellä ja mitkä asiat pystyt muuttamaan. Onko se salin vaihto? Onko se treeniohjelman vaihto? Onko se treenimuodon vaihto? Kertokaa mitä ajatuksia teksti herätti omaa treenaamista kohtaan :)

IMG_0499.jpg

PS. Never miss a monday workout! -Nanna

Säännöllisyyttä treeniin ilman stressiä

IMG_3067.jpg
IMG_3169.jpg

Sain hyvän aiheen yhdeltä blogini lukijalta. Hän laittoi seuraavanlaisen viestin:

”Moi Nanna!

Itsellä käy aina niinkuin kirjoitit: välillä käyn viikossa 3 kertaa salilla, välillä tulee pitempiä taukoja. Huomaan aina keksiväni itselleni jotain puuhaa ( yllättävän usein ihan hyödyllisiäkin hommia mm. Opiskelua..) kun pitäisi salille mennä. Motivaattorinani ei kuitenkaan enää ole ulkonäkö, vaan se että urheilla pitää jotta pysyisin kunnossa.

Olen sellainen ihminen että stressaan tosi helposti. Minulle on siitä salille käymisestä tullut aikasemmin kauheaa painetta koska siellä piti pakonomaisesti käydä. Nyt yritän pitää sellaista verenmaku suussa treenaamista loitolla.. minulle kuitenkin helposti tulee sitä painetta jos suunnittelen tietyt päivät koska menen salille, ja sitten käy niin että en mene ollenkaan ja kauhea mielipaha sen jälkeen.. olisiko sulla mitään vinkkejä miten saisin säännöllisyyttä liikuntaan mutta ei sillä tavalla että siitä tule stressiä?”

Uskon, että saman asian kanssa painii todella moni meistä omien kiireiden, syksyn, pimeyden ja muiden henkilökohtaisten syiden vuoksi. Haluan antaa omat neuvoni miten siitä liikunnasta tulisi ennemmin hyvä mielenkiintoinen tapa kuin stressaava pakkopulla.

Lähdetään purkamaan asiaa siltä kantilta, että mieti jotain päivittäistä tekoa. Se voi olla ruoan laittaminen, tv-sarjan katsominen, lapsien kuskaaminen harrastuksiin tai vaikka lounastunnin käyttäminen hyvään lounasruokaan kilsan päässä. Onko jokin sellainen, minkä voisit muuttaa liikuntasuoritukseksi? Onko jokin asia sellainen, mitä voisit jättää päivästä pois? Löytyykö päivästä mitään 30-60 minuutin aikaa, jonka pystyisit käyttämään liikuntaan? Esimerkiksi mene iltaisin tunnin aiemmin nukkumaan ja herää tuntia aikasemmin treenaamaan. Näin iltatunti (jolloin harvoin ehkä tekee mitään kovin järkevää) vaihtuu hyvään kehoa ja mieltä virkitsevään aamutreeniin. Voiko lounasta vähän pidentää ja käyttää se aika lounastreeniin keskellä työpäivää (lisää älyttömästi työtehoja!)? Voiko lasten harrastusten aikana urheilla itsekin? Miettikää teidän peruspäiväänne ja karsikaa kaikki turha pois.

Jotta asioista syntyy tapoja, tarvitsee se vähintään muutaman kuukauden päivittäistä toistoa. Niimpä kannattaa aloittaa treenin lisääminen päivittäiseksi tavaksi pikkuhiljaa. Jos vaihdat työmatkat tai osan siitä liikkumiseen, on se jo riittävä lisä ensimmäiseksi kuukaudeksi. Voit tietysti ottaa tähän lisäksi vaikka yhden lihaskuntotunnin viikossa, mutta älä haukkaa liian suurta palaa purtavaksi. Jos et ole liikkunut viimeiseen kuukauteen ollenkaan, on seuraavaksi kuukaudeksi hyvä tavoite vähän lisätä hyötyliikuntaa ja ottaa viikkoon yksi treeni. Mieti lähtökohtasi ja lähe tekemään pitkän ajan suunnitelma. Mitä rauhallisemmin aloittaa, sitä varmemmin liikunta on päivittäisenä tapana vuoden päästä. Alkuinnostus on aina hyvä, mutta siinä täytyy olla kärsivällinen, ettei lähde pilaamaan pitkäjänteistä työtä sillä. Mitä rauhallisemmin pystyt aloittamaan, sitä varmemmin onnistut ja saat pysyviä tuloksia.

Tässä vielä lyhykäisyydessään ohjeet:

 1. Mieti mikä aika päivästä kuuluu liikkumiselle ja mitä pitää karsia pois
 2. Mieti mikä on lähtötilanne ja mikä olisi seuraavan kuukauden tai kahden kuukauden yhden askeleen mittainen tavoite
 3. Kannattaako ottaa ammattilaisen apua, jotta pääsee alkuun?

Liikunnan iloa kaikille! -Nanna

Omat top 10 lisäravinteet ja superfoodit

chiapuuro-2.jpg
mannamansikka-2.jpg

Olimme kylässä tätä kirjoittaessa rakkaiden ystävien Marian ja Lassen luona Jyväskylässä. Koska sain istua Foodinin perheyrittäjien olohuoneessa ja tentata heitä, haluan myös jakaa tiedon teille. Olen tietysti itse opiskellut aiheesta paljonkin, mutta silti opin aina uutta. Kannattaa aina imeä tietoa itseään paremmin tietäviltä. Foodin maahantuo ja valmistaa eettisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti tuotettuja luomuelintarvikkeita ja superfoodeja. Lasse on vieraillut reilun vuoden yhteensä Foodinin eri viljelijöiden luona ympäri maailmaa ja opiskellut aiheesta erittäin paljon. Kirjoitan omat top 10 tuotteet lisäravinteista ja superfoodeista selvityksineen. (Top 10 ei ole tärkeysjärjestyksessä!)

TOP 10

 1. B12-vitamiini: Tukee hermosoluja ja aivojen toimintaa. Mieluiten muodossa metyylikobalamiini.
 2. Magnesium: Auttaa kehoa palautumaan ja tukee suoliston toimintaa. Magnesiumia saa purkista, mutta myös ruoasta esim. kaakao, pähkinät ja siemenet.
 3. D-vitamiini: Yleiseen vireystasoon ja jaksamiseen.
 4. Probiootit/hapankaali: Suolistolle hyviä bakteereita: suoliston bakteerikanta pysyy hyvänä.
 5. Hyvä kalaöljy: EPA ja DHA, vahvoja antioksidantteja. Hyvä aivoille
 6. Viherjauhe: Saa paljon ravinteita (helpompaa kuin syödä kilokaupalla kasviksia ja vihanneksia).
 7. MSM/kollageeni: Nivelten ja tukikudosten hoitoon.
 8. Merileväjauhe: Jodin saannin turvaamiseksi. Jodia tarvitaan kilpirauhasen toimintaan eli aineenvaihduntaan.
 9. Acerola: Helppo c-vitamiinilisä lisätä smoothieihin ilman täyteaineita.
 10. Hyvät rasvat ja öljyt (esim. oliivi-/kurpitsansiemen-/kookosöljy, luomupähkinät)

Iho on suoliston kunnon peili. Kannattaa siis pitää huolta sen toiminnasta. Myös oman jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta on hyvä optimoida omat vitamiinitasot ja ravinteiden saanti. Itselläkin välillä jää vähän vajaavaiseksi tuon ylläolevan listan käyttö, mutta sitä varten kehitinkin helpottavan ohjeen:

Ota kourallinen vitamiineja aamuisin (b12-vitamiini, d-vitamiinit, kalaöljy).

Käytä smoothien seassa acerolaa ja kollageenia ja pähkinöitä.

Juo päivän aikana yksi viherjuoma, joka sisältää myös viher- ja merileväjauhetta. Ota samalla probiootit.

Ota illalla magnesiumia.

Jos silti tuntuu, että listalla on liikaa tuotteita, niin suosittelen käyttämään omaa TOP 3:stani: Monivitsku, kalaöljy ja probiootit. Toivottavasti saitte vinkkejä siitä mitä olisi hyvä käyttää. Puuttuiko teidän mielestä listalta joku? Palataan pian tuohon mama/perhepostaukseen!

Iloa viikkoon! -Nanna