Reissukuulumisia

IMG_0974.JPG
IMG_0963.JPG

Tultiin tiistaina Kroatiaan. Lensimme Splitiin, josta vuokrasimme auton ja hurautimme ihanalle saarelle nimeltä Trogir/Okrug. Päätimme kohteen yhdessä kahden ystäväperheen kanssa ja täytyy sanoa, etten itse kerinnyt yhtään katsomaan mihin edes suuntasimme. Luotin vain hyvännäköiseen huvilaan ja varmaan lämpimään säähän. Toisaalta en edes lomalta kaivannut mitään muuta kuin yhdessäoloa. Tämä näkyi myös pakkaamisessa.

Yleensä viikon reissulle lähtee aina täysi matkalaukku. Puolet vaatteista jää käyttämättä, osa kirjoista lukematta ja rasvapurkit korkkaamatta. Niimpä päätin ottaa mukaan vain muutamat uikkarit ja rentoja kesämekkoja. En koskaan ole pakannut noin vähää mihinkään, mutta hyvin on näyttänyt riittävän. Ajattelin, että jos jotain puuttuu, niin sen varmasti täältä saa. Toisaalta lähdin lenkkareissa ja otin toiset treenilenkkarit mukaan, joten koko loma vedetty niillä. (Sandaaleille olisi kyllä ehdottomasti ollut käyttöä! :)) Täällä huvilalla on pesukoneet ja kaikki tarvittava elektroniikka, niin sekin tietysti vaikutti pakkaamiseen.

Voin kertoa tarkemmin huvilasta myöhemmässä postauksessa ja kertoa tässä postauksessa enemmän niitä virallisia lomakuulumisia. Kun saavuimme villalle, oli koko ensimmäisen illan kova ukkonen. Tämä jatkui vielä seuraavaan aamuun. Oli kiva katsella  netistä Suomen aurinkoisia kuvia ;) Onneksi täällä kuitenkin sää kääntyi nopeasti ja sen jälkeen onkin ollut pelkkää priimaa. Lueskelin mitä kaikkea täällä suunnalla kannattaa tehdä huvilalla löhöilyn lisäksi, niin kaksi nousi selkästi yli muiden.

IMG_1014.JPG

TROGIR - 1800 vuotta vanha kaupunki

Ihastuin tähän kaupunkiin heti! Upeita ravintoloita, hienoa arkkitehtuuria, kapeita kujia ja hyvää tunnelmaa. Kooltaan Trogir on niin pieni, että vanhempikin matkaaja kiertää pikkusaaren tunnissa. Olemme käyneet Trogirin keskustassa muutamia kertoja. Päivän päätteeksi löysimme vielä kautta aikojen parhaan jäätelökioskin! Voisin nytkin aamiaseksi syödä pari palloa sitä ihanaa pistaasijäätelöä :) 

IMG_1008.JPG
IMG_0704.JPG
IMG_0726.JPG
IMG_0724.JPG
IMG_0730.JPG
IMG_0743.JPG
IMG_0762.JPG
IMG_0806.JPG
IMG_1010.JPG

KRKA - luonnonpuisto

Tästä saimme paljon suosituksia. Menemme tänne huomenna, loman viimeisenä päivänä. Odotan näkeväni upeat vesiputoukset! Paljon jää näkemättä, mutta onneksi aina voi tulla uudestaan. Kroatia on kyllä loistava matkakohde: edulliset hinnat, upea luonto, kristallin kirkas meri ja loistava sää. Olemme täällä nyt juuri ennen turistikauden alkamista, joka on kyllä mielestäni myös iso plussa. Keskikesällä en ehkä tänne matkustaisi.

Muuten olemme viettäneet paljon aikaa kämpillä. Olemme tehneet lähes aina itse aamiaiset, lounaat ja illalliset. Olemme herkutelleet paljon, mutta myös treenanneet päivittäin ja kuvasinkin youtubeen kivan pihatreenin, jonka voi kuka tahansa tehdä. Käy kurkkaamassa se täältä.

On ollut kyllä todella onnistunut loma kaikin puolin! Tämä oli ensimmäinen kerta, kun vuokrasimme yhdessä huvilan. Täytyy sanoa, että näin lapsiperheelle se sopii paremmin kuin hyvin! <3

Ihanaa sunnuntaita kaikille! -Nanna