Lasten kuvien tallentaminen ja jakaminen nettiin

Yhteistyössä: Kidday

Monet suojelevat lapsiaan internetin pahassa maailmassa yksinkertaisesti siten, ettei julkaise lapsistaan kasvokuvia. Minusta se on hyvin arvostettavaa, ettei oteta minkäännäköistä riskiä, että lapsi tunnistettaisiin julkisesti. Itse olen julkaissut kuitenkin lapsieni kuvia netissä ihan siitä syystä, etten koe asiaa niin vakavaksi ja yksiselitteiseksi. Itseäni kuitenkin hätkähdytti hieman se, kun olin siskoni kanssa Ikeassa ja hän meni Alexian kanssa syömään edeltä ravintolaan. Siskoni on keksinyt Alexialle jo vauvana lempinimen Iines ja käyttää tätä oikeastaan pelkästään kun juttelee hänelle. He ystävystyivät nopeasti toisen vauvaperheen kanssa, kun söivät vierekkäisissä pöydissä. Pirke kutsui lastani Iinekseksi ja he juttelivat niitä näitä. Perheenäiti sanoi siitä huolimatta että nyt on kyllä Nannan ja Jeren Alexian näköinen lapsi. Siihen Pirke naurahti ja sanoi, että hän on se. Siihen perheenäiti hätkähti että sinähän kutsut häntä Iinekseksi! Noh, asia ratkesi kun menin paikalle. Kuitenkin olen ajatellut, että ei ehkä muutamien Instagram-kuvien perusteella noin selkästi tunnistaisi. Olin väärässä.

20190227-nanna-karalahti-63.jpg

Joka tapauksessa lasten kuvia kertyy paljon ja niitä tulee jaettua monella eri tavalla läheisille ja someen. Olen käyttänyt nyt viime kuukausien aikana Kiddayn mobiilisovellusta. Se on kehitetty täällä Suomessa. Saan Kiddayn avulla tallennettua lasten valokuvat kaikki yhteen paikkaan todella helposti. Olen jakanut Kiddaysta lasten kuvia myös someen, eli sovellus toimii ikään kuin tallennuspaikkana, jossa kaikki kuvat ovat ja sitten jaan sieltä niitä halutessani myös muihin palveluihin.

20190227-nanna-karalahti-79.jpg
20190227-nanna-karalahti-76.jpg

Perustin Kiddayhin lapsille omat suljetut profiilit ja aikajanat, jonka jälkeen olen tallentanut heidän aikajanoilleen ottamiani valokuvia. Olen kutsunut tiettyjä läheisiä ihmisiä seuraamaan lasteni aikajanoja Kiddayssa. Seuraajat ovat mummoja, kummeja, kavereita ja läheisiä - niitä kehen itse luotan. Seuraajat voivat tykkäillä ja kommentoida tehtyjä päivityksiä. Osalla seuraajista on myös oikeus julkaista lapsieni aikajanoille sisältöä. Itselläni on Kiddayssa tallella kaikki nekin lasten kuvat, jotka eivät päädy sosiaaliseen mediaan.

Kiddayn käyttö menee kutakuinkin näin:

1. Lataa Kidday sovelluskaupasta

2. Rekisteröi oma Kidday-tili

3. Lisää oman lapsen profiili

4. Julkaise kuvia

5. Kutsu seuraajia (seuraaja profiiliin voi määritellä ketkä kaikki voivat julkaista kuvia kuten esim. mummo voi julkaista lapsen aikajanalle kuvan lastenhoitoreissulta)

6. Tallenna lapsen pituus- ja painotiedot sovellukseen (seuraajien on helppo ostaa oikeankokoisia lahjoja :))

7. Seuraa tuttaviesi lapsia heidän kutsuessaan sinut lapsensa seuraajaksi

Kiddaysta löytyy lisätietoa www.kidday.com.

20190227-nanna-karalahti-74.jpg