Ihminen case Lotta Haralan takana

Kirjoitan tätä tekstiä, koska haluan selventää ja myös samalla ottaa omakohtaisesti kantaa case Lotta Haralaan. Soitin Lotalle noin kolme vuotta sitten ja kysyin tulisiko hän vetämään Herolle Run nimistä valmennusta. Hänen iloinen aito olemus ensimmäisistä treffeistä asti teki muhun vaikutuksen ja sen aidon ihanan suorapuheisen, vahvan arvomaailmapohjan omaavan naisen sain myös näiden vuosien saatossa ystäväkseni. Hän ei ole pelkää iloa ja aurinkoa, vaan myös paljon herkkyyttä, syvyyttä, viisautta ja rakkautta.

Puhutaan naisesta, joka on koko elämänsä ollut perfektionisti. Kun hän viime kesänä tuli Heron kesäjuhliin (pelattiin futista ja syötiin grillisafkaa) niin hänen palo yleisurheilukentälle takaisin näkyi silmistä vahvemmin kun koskaan. Lotalla oli ollut takana selkäleikkausta, uskon horjumista omaan tekemiseen ja paljon muita vastoinkäymisiä. Tuona kesäpäivänä näin rennon, iloisen, päämäärätietoisen Lotan, joka teki kaiken oikein. Kaiken oikein tekemisessä tietysti paistaa se pieni armottomuus itseään kohtaan, mutta ehkä se ammattiurheilijalla on tärkeä ominaisuus.

Sitten itse asiaan. Kun uutinen Lotasta tuli viikko sitten, mulle ei herännyt pienintäkään kyseenalaistamista siitä, etteikö teko olisi ollut tahaton. Kuten kaikki viralliset dokumentitkin todistaa. Ne, ketkä tuntevat Lotan, tietävät, että hän on erittäin doping-vastainen urheilija. Puhtaus ja luonnollisuus ovat Lotalle kaikessa elämässä tärkeitä arvoja. Hän selvittää kaikesta kaiken, jotta ei voisi tapahtua mitään vastaavaa mitä nyt tapahtui. Se on myös Lotan moraali - hän ei käyttäisi mitään oman itsensä takia. Lotta oli saanut kyseisen yrityksen tuotteesta puhtaussertifikaatit, joihin uskoisi pystyvän luottamaan täysin. Uskon, että kokonaisuuden huomioonottaen myös Lotan virallinen ”rangaistus” on vastannut täysin totuutta. Nykypäivänä kun on mahdollista selvittää kaikki perin pohjin, mitä ei vielä aiemmin ole pystynyt. Uskon, että totuus tulee tästä tapahtuneesta täysin esiin myös mediassa, mutta en halua, että se tulee liian myöhään.

Piristeen jäämiä on löytynyt Lotan elimistöstä minimaalinen määrä. Sen hyöty on pienempi kun kahvin juominen kisapäivänä. Haluan tässä vaan saada ihmisten ymmärrykseen sen, että kyse on todellakin tuotteen virheestä eikä mistään muusta.

On liian raadollista mustamaalata ja revitellä median puolelta tässä tilanteessa ketään. Koska totuus on se, että tämä on täysin tahaton asia, voi mielestäni Haralan Lotta seistä selkä suorana täysin itseensä luottaen ja uskoen. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, mutta kohtuuttomuus pitää estää. Mä omalta osaltani haluan olla estämässä sitä, että tämä keissi saa (jotka ne ovat jo mielestäni saaneet) väärät mittasuhteet - että valhe leviää ja se luo väärän mielikuvan hyvästä suomalaisesta urheilijasta.

On hienoa, että tällaisella hetkellä yhteistyökumppanit ymmärtävät ja tukevat entistä paremmin. Kyseenalaistan kuitenkin sitä, että joukossa on joku, joka meni klikkiotsikoiden halpaan. Kuinka moni aidosti on kiinnostunut Lotasta ihmisenä ja oikeasta totuudesta vai kuinka moni yritys romuttaa samantien omat arvolupauksensa kun kyse onkin heidän laariin satavasta rahasta? Vaikeat hetket nostaa esiin hyvät yhteistyökumppanit kuten myös aidot ihmiset, jotka tukevat ja ymmärtävät ja ennenkaikkea ottavat totuudesta selvää.

Totuus on se, että Lotta on puhdas urheilija. Toivottavasti hänen periksiantamaton asenne, vuosikymmenten määrätietoinen harjoittelu, ilo, hymy ja nopea vauhti näkyy ensi kesän areenoilla. Minä ja koko Heron porukka annetaan sata prosenttinen luotto ja tuki hänelle ❤️ Ootko sä messissä?

Lotta ja Nanna.jpg