Jaxin 2v. synttärit

IMG_9827.jpg
IMG_9829.jpg

Vietimme eilen Jaxin 2-vuotis synttäreitä meillä kotona Keravalla. Oikea päivä on tänään 13.5, mutta ajattelin vieraiden pääsevän paremmin paikalle kun ei juhlita äitienpäivänä. Mietin myös pitkään millaiset juhlat järjestän kaksivuotiaalle - kutsutaanko lapsia? Pidetäänkö sukulaisille eri aikaan? Mitä kaksivuotias itse haluaisi? Muistaako hän edes juhlista mitään?

Päädyin siihen, että ennen keskipäivän päikkäreitä kutsuisimme Jaxin läheisimmät lapsiystävät. Jax kun ei vielä ole päiväkodissa niin lapsiystävät koostuvat sukulaisista (vaikkei kukaan sukulaislapsi päässyt paikalle) sekä ystävieni lapsista. Meillä oli tosi riehakas pari tuntinen heti aamusta! Lapset nauttivat ja leikkivät keskenään sekä järjestin heille onginnan. Vanhemmatkin saivat nauttia pihalla auringon paisteessa meidän uudesta terassista ja lasillisista kuohuvaa. Kiitos Valosaaret, Tikkaset, Vehvikset, Muhoset ja Komulaiset, kun teitte Jakun lapsisynttäreistä ikimuistoiset, vaikkei onnittelulaulu ihan uponnut sankariin :D

IMG_9842.jpg
IMG_9848.jpg
IMG_9852.jpg
IMG_9856.jpg
IMG_9864.jpg

Päikkäreiden aikana sain siivottua kodin ja laitettua uuden kattauksen kello viiden vieraille. Kerkesin myös istumaan terasilla rauhassa muutaman tunnin höpöllen vielä muutaman rakkaan ystävän kanssa. Ilalla meille tuli Jaxin mummit ja vaarit, kummit ja sedät. Grillattiin pihvit ja syötiin taas uudestaan herkkujälkkärit. Meillä on tällä hetkellä jääkaapissa hirveästi vielä maailman parasta porkkanakakkua ja suklaakakkua samoin kun pakkasessa kolmen kaverin pikkujäätelöpurkkeja. Muuten pyrin pitämään menun suhteellisen terveellisenä, niin kaikilla (lapsilla ja aikuisilla) ei ollut juhlien jälkeen super sokerinen ja levoton olo :) 

IMG_9885.jpg
IMG_9875.jpg
IMG_9944.jpg

Olen aina tykännyt järjestää juhlia. Olen jo nyt miettinyt etukäteen paljon tytön ristiäisiä. Oli taas kunnia saada tehdä yhteistyötä Juhlahumua-yrityksen kanssa, joka toimitti ilmapallot kotiin. Jax rakastaa pandoja ja siitä synttäriteema muodostuikin. Heidän nettikaupastaan löytyy paljon ihanaa rekvisiittaa mihin tahansa juhliin. Käykääpä kurkkaamassa täältä: https://juhlahumua.fi

Illan päätteeksi pistimme vielä viimeisten vieraiden kanssa Suomen lätkäpeli-studion olkkariin Jaxin leikkiessä uusilla leluilla. Jax sai myös mahtavien autojen ja kirjojen lisäksi muutaman aineettoman lahjan: lintsikäynnin kummien kanssa, Korkeasaarireissun sedän ja tyttöystävän kanssa sekä Hoplop-käynnin. Iso kiitos kaikista lahjoista!

Vielä loppuun kaivoin blogikirjoituksen, minkä kirjoitin Jaxin syntymän jälkeen. Tässä siitä tiivistelmä:

”Mikään päivä maailmassa ei ole koskaan tuntunut samalta kuin viime viikon perjantai 13. päivä. Silloin minusta tuli äiti. Joku niin kaunis, pyhä ja puhdas antoi mulle uskomattoman lahjan, äitiyden. Hän teki sen ja kukaan ei ole koskaan saanut mua tuntemaan niin suurta rakkautta, kiitollisuutta ja onnellisuutta.

Kun tuota nukkuvaa poikaa katsoo, kyyneleet tulee melkein väkisin silmiin. Vaikka hän onkin vaan 6 päivää vanha, en ymmärrä miten olen koskaan pärjännyt ilman häntä. Hän antaa mulle kaiken, luoton, rakkauden, uskon ja halun tehdä asiat paremmin, keskittymään elämän hienouteen ja näkemään se eri valossa. Hän on vasta 6 päivää, mitä kaikkea hän tuleekaan opettamaan minulle!

Tietyllä tapaa tässähän elää sumuista aikaa; tunteita on niin paljon pelissä. Samalla kun haluaisi päästä jollain tasolla arkeen kiinni, haluaa vaan makoilla tuon pienen vieressä ja tuijotella häntä. Onneksi minun ei enää tarvitse päättää itse mitä teen ja milloin teen, taloon on tullut uusi päällikkö.

13. perjantai on nykyään onnellisuuden, kiitollisuuden ja rakkauden päivä meidän perheessä.”

 

Kuva on Jaxin ristiäisistä.

Kuva on Jaxin ristiäisistä.

Olen edelleen yhtä kiitollinen joka ikinen aamu, kun saan herätä tuon pienen ihmeen, parhaimman opettajan ja rakkauden vierestä. Onnea rakas Jax 2v.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille <3