LAPSIPERHEREISSU

Olimme viimeksi reissussa keväällä Kroatissa Villadan vuokraamassa huvilassa yhdessä kahden muun lapsiperheen kanssa. Olemme reissanneet Jaxin kanssa todella paljon: ensimmäinen reissu oli Italiaan häihin Jaxin ollessa kaksi kuukautinen. Seuraava reissu oli jo 4 kk iässä ja siitä eteenpäin reissuja on tullut yhteensä 10. Pikkuhiljaa sitä oppii mitä lasten kanssa on hyvä huomioida reissatessa. 

IMG_0124.jpg
  1. KOHDE - Valitse sellainen kohde, missä on turvallista ja puhdasta. Vältyt turhalta stressiltä ja peloilta.
  2. ASUMINEN - Kannattaa miettiä tarkkaan haluaako asua hotellissa vai asunnossa. Paljon matkustaneena helpoimmalla on päässyt asunnon vuokraamisella (Villadalta Kroatiassa ja Martinan Stefulta Marbellassa). Lasten kanssa pyykinpesu, autoilla leikkiminen, ruoan valmistus ja kaikki on vaan helpompaa kun hieman hotellihuonetta enemmän tilaa ympärillä.
  3. LENNON PITUUS - Jos lennät pitkälle, mieti miten saat lapsen ajan kulumaan koneessa. Meillä on Jaxille hankittuna JETSET setti, jonne mahtuu sisälle myös hänen lempitavaroitaan. Pädille lataamme aina valmiiksi ohjelmia ja pelejä.
  4. TAVAROIDEN JA VAATTEIDEN MÄÄRÄ - lasten vaatteet menee hetkessä likaiseksi, joten ehdottomasti kannattaa katsoa millainen mahdollisuus pyykinpesuun on. Syöminen, ruoan valmistus ja vaatehuolto on kätevintä hoitaa itse, joten oma keittiö/pyykinpesupaikka on iso plussa. Tavaraa on muutenkin niin paljon matkustaessa, että minkä tahansa minimointi kannattaa.
  5. LÄÄKKEET JA LÄÄKÄRI - kannattaa aina selvittää lasten kanssa matkustaessa lähin lääkäri ja ottaa perus lääkkeet kotoota mukaan. Hotelleissa yleensä autetaan näissä asioissa hyvin, mutta jos vuokraatte asuntoa niin silloin ei ole ketään ns. paikallista henkilökuntaa lähellä. Kannattaa kuitenkin asuntoa vuokrattaessa käyttää turvallista sivustoa, jonka puoleen on helppo kääntyä ongelmatilanteissa.
IMG_0134.jpg
IMG_0140.jpg

Nyt mietimme seuraavaa koko perheen reissua. Meillä on Martinan kanssa treenileiri syyskuussa Marbellassa (ps. vielä mahtuu mukaan!), jonne tietysti otan lapsetkin mukaan. Haluamme taas mennä huvilaan, sillä se oli yksinkertaisesti helpoin lasten kanssa. 

Villadan kanssa viimeksi koko setti meni niin hienosti, etten kyllä lähtisi vuokraamaan minkään muun kautta enää asuntoa ulkomailta. Olen kuullut kauhutarinoita myös siitä, kuinka luotettavilta vaikuttavat sivustot ovat huijausta. Villalle tulee hintaa, mutta sitten kun on maksun jakajia + muut reissun kustannukset laskevat, niin huvilan vuokraus tulee loppukädessä edullisemmaksi ja lomasta pääsee nauttimaan ihan eri tavalla. Iso suositus täältä! 

IMG_0912-2.JPG