Mihin lähdemme lomalle?

IMG_9187.jpg

Kohta minulla kilkattaa raskausviikot jo niin paljon, että lentäminen ei ole sallittua. Koska vauva syntyy kesäkuun puolen välin ja heinäkuun puolen välin aikana (en mieti pelkän lasketun päivän mukaan!) on lähes koko kesä varattu kotona olemiselle. Sen vuoksi ajattelimme, että vielä ennen kesää olisi kiva käydä lomailemassa yhdessä ystäväperheiden kanssa. Kerroinkin jo muutama viikko sitten Instagramissa, että suuntaamme Villadan huvilaan Kroatiaan toukokuun puolessa välissä! Tämä on huvila, jonka vuokrasimme.

Mietimme pitkään mihin menemme ja otammeko hotellin vai vuokraammeko huvilan. Koska mukana on taaperoikäisen Jaxin lisäksi ystävämme Nicolen ja O-Pn 2 kk vauva sekä kouluikäinen Johannan ja Jonin Bea, oli hyvä miettiä kohdetta tarkoin sen kannalta, että reissusta tulisi varmasti kaikille mieluisa. Päädyimme huvilan vuokraamiseen, sillä nyt meillä on mahdollisuus saada kaikkea! Aikuiset voivat grillailla keskenään myöhään illalla kun lapset ovat nukkumassa, Bea ja Jax saavat nauttia lämmitetystä altaasta aamusta iltaan ja vauvan hoito on helppoa kun kaikki ovat samassa paikassa. Lasten kanssa matkustaessa oma keittiö on aina suuri plussa.

IMG_9216.jpg
IMG_9220.jpg

Kroatia paikkana myös kiehtoo. Lämpötilat alkavat olemaan toukokuussa täysin kesän luokkaa (yli 25 astetta), lentomatka on lyhyt, Kroatian luonto on kaunista ja hintataso on edullinen. Emme kukaan ole koskaan käynyt Kroatissa eli jos noudatan joskus asettamaani sääntöä: ”Matkusta kerran vuodessa paikkaan, jossa et ole koskaan käynyt.”, tulee sekin kohta tältä vuodelta raksittua. Onko teillä suositella lapsiperheille tekemistä/nähtävää Splitin läheltä?

Lasten kanssa matkustamisessa on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

  • Helpot lennot ja hyvät lentoajat
  • Lapsiystävällinen hotelli tai oma asunto
  • Hyvät UV-uikkarit ja hyvät aurinkorasvat
  • Kärsivällinen mieli ja yhdessäolemisen arvostaminen
IMG_9232.jpg
IMG_9194.jpg
IMG_9262.jpg

Lomat eivät tietenkään enää koskaan ole samanlaisia kun ilman lapsia. Silloin aurinkotuolissa monen tunnin löhöily hyvän kirjan kanssa oli se ensimmäinen ajatus, mitä lomalta odotti. Nykyään sitä istuu altaan reunalla vahtimassa tai altaassa peuhaamassa omien tenavien kanssa, syöttämässä tai juottamassa tai nukuttamassa. Erilaista, mutta erittäin mieluisaa lomailua sekin. Loman luonne on muuttunut täysin, mutta antoisampaan suuntaan. Tiedän joskus lasten ollessa aikuisia kaipaavani juuri tätä aikaa: lasten riemua ja iloa, pakkaamisen huumaa ja kiljuntaa. 

Tämä on viimeinen loma, kun ollaan enää perheenä kolmistaan reissussa. Kesän jälkeen meitä onkin sitten aina neljä (+Ronja). En malta odottaa saavani pussata vauvaani pian! Voisin kirjoittaa postauksen siitä millainen tämä raskaus on ollut edelliseen verrattuna, raskausajan treenaamisesta ja ylipäätään etukäteen ajatuksia tulevasta vauva-arjesta, jos teitä kiinnostaa.

ps. Voitte kurkata täältä Villadan huviloita. Kerätkää tekin hyvä porukka kasaan ja suunnatkaa kimppalomalle! Palataan lomailujuttuihin sitten viimeistään Kroatiasta käsin muutaman viikon päästä!

Hyvää vappua kaikille! -Nanna