Onko salitreenaaminen sun juttusi?

IMG_0503.jpg

Vielä muutama vuosi takaperin jokaisella oli jokin saliohjelma, jota noudatti. Joku halusi lisää lihasta, joku lisää pyöreyttä pakaroihin, joku voimatasoja nostettua tai joku vaan kävi salilla koska muutkin kävivät. Onko salitreenaamisen syyt olleet suurin osa ulkonäöllisiä syitä?

Itseni mielestä ulkonäöllinen trendi on poistumassa, joka on hyvä asia. Se on hienoa, että todellista kehonmuokkaamista harrastaa vaan alan ammattilaiset ja me muut huuhailijat olemme poistuneet skenestä. Salitreenaamisessa on kuitenkin erittäin paljon hyvää edelleen perus puurtajalle, jos sen tekee oikeista syistä. Jos käyt salilla vaan sen takia, että haluat muokata ulkonäköä, on se motivaation kannalta lyhytkestoista. Urheilullinen kroppa on aina liikunnan sivutuote. Myöskin tietyn tyyppinen “bodaus” ei ole ehkä terveyden kannalta paras urheilusuoritus mitä voi tehdä, jos ei saa vietyä salitreenin tasoa “seuraavalle” tasolle, mitä harva sillon tällöin salilla kävijä saa. Tottakai salilla käynti on aina parempi vaihtoehto kuin jäädä sohvalle makaamaan, mutta onko se tarpeeksi motivoivaa mennä kääntämään salille hauista, jos se ei kehity vuodesta toiseen mihinkään? Jos siis syysi käydä salilla on jokin seuraavista, niin suosittelen miettimään myös muita urheilumuotoja:

1. Käyt salilla vaan sen takia, että haluat näyttää fitnessurheilijalta, mutta et pysty treenaamaan/syömään niin kurinalaisesti kuin he

2. Haluat urheilla hyvän olon ja terveyden takia, mutta sulla tuskin on salitreenin jälkeen hiki saati energinen olo, päin vastoin väsyttää eikä kehitystä tapahdu

3. Motivaatio katoaa aika ajoin. Tulee jaksoja kun käyt vähintään 3 krt/viikossa salilla ja jaksoja, kun tulee 3 kk taukoja

Jos salitreenaaminen ei anna sinulle kiksejä tai motivaattorit ovat väärät, älä tee sitä. Netti on täynnä erilaisia ohjelmia, mutta mieti mitä oikeasti haluat liikunnalta. Jos haluat kiinteän kropan, tee mielummin oman kehonpainon HIIT treenejä. Jos haluat hymyä huulille, mene tanssimaan. Jos haluat liikkuvuutta ja rauhaa, mene joogaamaan. Jos haluat olla yksin musiikit korvassa, lähde juoksemaan. Jos haluat hullutella, seiso päälläsi. Jos haluat nauttia liikunnasta, kuuntele itseäsi. Hanki oikeat syyt urheilla. Jos haluat vaan pudottaa painoa, syö paremmin. Älä tee mitään, mikä sua ei kiinnosta. Tee sitä, mikä herättää sussa tunteita. Minkä näistä sä valitsisit?

HERO RUN ( juoksu)
HERO BODYCONTROL (kehonhallinta ja käsilläseisonta)
HERO YOGA (liikkuvuutta ja mielenrauhaa)
HERO DANCE (tanssin opettelua ja kovaa menoa)
HERO HOME (kahvakuulaa/oman kehonpainon treeniä)
HERO ROOKIES (aloittelijoille lihaskunnon parannusta kotona perusliikkeillä)
HERO ADVANCED (kuuluisaa salitreeniä)
HERO MENU (super suosittu dietti, missä ei laihduteta mutta kilot putoavat silti ilman liikuntaa)

Yleensä yksi syy salille menoon on myös sen ilmapiiri. Esimerkiksi rakkaan ystäväni Johanna Muhosen Bealive Healthclub on aivan älyttömän hieno, puhdas ja asiakaspalveluhenkinen sali, jonka upeat luxus spa tilat upeine saunoineen ovat jo hyvä syy lähteä salille. Kiva treeni, smoothie tiskiltä ja rauhassa saunominen on ihanaa. Pidä siis huoli, että treenaat ympäristössä, minne haluat aina uudestaan ja uudestaan.

Toisin sanoen tee mistä tahansa treenaamisesta sun juttusi. Mieti mitkä asiat ovat motivaation tiellä ja mitkä asiat pystyt muuttamaan. Onko se salin vaihto? Onko se treeniohjelman vaihto? Onko se treenimuodon vaihto? Kertokaa mitä ajatuksia teksti herätti omaa treenaamista kohtaan :)

IMG_0499.jpg

PS. Never miss a monday workout! -Nanna